2011

"
Slut på året.
Nu är snart det nya året slut och vi har firat det med god mat och nu sitter vi i soffan och glor på TV. Åt precis efterätt, päron halvor med after eight och grädde. Det gick i men det var inte en favorit. Här hos oss är Lelle, Nyx, Malte och Malou. Självklart alla oss i våran lilla familj också. Skönt att bara ta det lugnt.

Btw. Igår färgade jag håret. Det skulle bli ask blond men det blev grått. HAHA såg hemsk ut. Idag har jag färgat tillbaka till min vita hårgfärg. 200 kr fattigare och jätte slitet hår helt i onödan. Typiskt Mikaela va? Danne och Alice var hos oss igår också. Vi spelade par spel och hade det gott. Mycket trevligt att träffa dem igen, det var länge sedan.

Nej nu ska jag dricka mig ett glas vin. GOTT!
Gott nytt år alla. Nu är det bästa året någonsin slut, det året som jag blidde mamma till världens finaste lilla tjej. När klockan blir 00:00 har jag och Fredrik varit tillsammans i 3 år och 11 månader. Coolt, känns som 25 år MINST.


Tror detta kortet är taget nyåret då det precis blev 2010.
"

Nytt.

"
Här om dagen när vi var i stan skulle vi köpa ett nytt badrumsskåp. Tyvärr var det slut.
Men när jag kom hem från jobbet igår satt det ett fint skåp och det fula gamla var borta.
Tack hjärtat. <3
Finns lite mer nytt också förutom det som vi fick i julklapp. Nya gardiner, nya tabletter som jag använder som dukar och min fina "hund" som egentligen är ett dörrstopp och massa annat smått och gott som gör hemmer "lite" finare. Det som fattas som jag kännder nu är ett köksbord och en hallmöbel sen är jag nöjd för tillfället.

Men vi har Minellas födelsedag som kommer snart. Vi ska även någongång få tid för hennes dop "hur nu det ska gå till"?


Nej sovdags nu. Ses kanske imorgon.
"

Julafton.

"
Våran jul började med att när Minella vaknade så satte vi oss alla i våran säng med hennes julstrumpa så öppnade hon sin första julklapp som var en bok. Efter det raket duschade vi alla och jag drog fram dammsugaren och fixade det sista så man skulle komma hem till fint på kvällen.

klockan 13:00 var vi hos mina föäldrar där även Lelle, min moster sus, kusin Jimmie, farmor, farfar, och farbror glenn befann sig. Vi åt god mat och öppnade sen en massa klappar. Minella fick massor som nallar, kläder, en bob, en sacosäck, dockorr, böcke klossar och allt möjligt kan omöjligt minnas allt hon fick. Jag fick min älskade förvaringlåsa jag länge velat ha och en massa pyssel så jag kan rita egna tavlor. Fredrik fick ännu en bil. Tillsammans fick vi även ett present kort på SF.

Efter det for vi till Fredriks föräldrar och hela stora släkten befann sig, även Fredriks farmor och det var jätte trevligt att få träffa henne. Där vart det ännu mera god mat och en massa annat gott till efterätt. Vi öppnade julklappar i mängder och Minella fick bland annat säng kläder, klossar, en dockvagn, böcker,  en tavla, sockor, och en massa massa annat roligt som jag omöjligt kan komma nu på stört. Jag fick en hjärt tavla som man kan sätta i och sockor. kort i Fredrik fick en tröjja, presentkort och massa massa, vi tillsammans fick en till älsklings förvarings låda som vi älskar fast denna var i en annan storlek så det var ju perfekt. vi fick även tillsammans ett presentkort. vi fick massa mer men jag kommer fan inte på det just nu hur mycket jag än tänker. Förlåt för det.

Av oss fick Minella massa leksaker, böcker, ett aktivitetsbord. (jag minns inte ens själv vad vi köpte för leksaker till henne) Margit och Märta fick en puff och Märta fick ett täcke. alla gullisar

Jag har helt enkelt inte koll på allt vi fick då det var i mängder och när jag försöker komma på allt så blir det bara svart för det var så mycket. Förlåt och jag glömt nämna någonting. Tack för allting som jag, Fredrik och minella fick. Det var otroligt uppskattat och vi vart jätte glada.

När vi kom hem åkte julgranen ner då jag helt enkelt behövde platsen där den stod. Sen började problemet. Jag är otroligt noga med att alla saker ska ha en egen plats. Till och med TV dosorna har en egen plats där dem ska ligga. Jag vill ha ordning helt enkelt. och det var ju inte det lättaste. hur jag vände och vred på allt för att det skulle få plats, det var svårt. Nu har allt i alla fall en plats och jag hoppas allt Minella snart slutar med sin gåstol då den är ivägen. Fick även ta bort hundarnas fristad där dem får vara ifred då Minella inte får vara där. Har fått sprida ut deras grejjor men har lagt buren i hallen där dem i alla fall kan komma undan från huliganen om dem vill det. Nu är det så fint hemma och jag är jätte nöjd över hela dagen som var.

Tack för allt min familj och Fredriks familj. Älskar er alla. <3
"

En BIL.

"

Jag har länge tittat på denna bil och flera gånger elat skicka efter den men bestämt att vänta tills Minellas födelsedag då det blivit mycket nu i jul. Tror du inte att jag ser nu att dem har satt ner priset på den NU. Jag bara måste ha den här bilen, är så kär i den så orden inte räcker till. Har längtat länge tills hon blir stor nog att åka omkring på en sån tjusig bil. JAG BARA MÅSTE KÖPA DEN!

"

10 månader igår.

"
Igår var hela lilla familjen på badet i Örbyhus tillsammans med Minellas kusin och hennes mor. Vi alla badade och barnen hade roligt. Minella tog för sig mer denna gång än hon gjorde sist och båder plaskade och skrattade och inte satt klistrad emot mor eller far.

Efter det åkte Minella till stan med sin mormor och morfar och jag och Fredrik åkte också dit. Minella var med dem ett par timmar innan vi av en slump stötte på varadra och åkte tillsammans till en annan affär där Minella sen följde med oss hem.

Minella var dessutom 10 månader igår.


Här är Minella precis 2 månader gammal.
"

Vad händer med min dotter?

"
Vad händer med min dotter?

på kort tid har hon helt plötsligt börjat krypa, gå lite smått själv och igår började hon gå efter möbler. Idag går hon efter soffan fram till kanten släpper taget och går fram till gå stolen, när hon fick tag i gå stolen knallade hon iväg med den genom rummet. Smidigare än att gå efter möbler tycker hon då stolen lixom följer med.

Någon sin inte följer med är jag, jag hänger inte alls med i hennes utveckling. Vad hände med min lilla bebis som låg som en kokt grönsak i min famn och inte ens kunde lyfta upp sitt huvud? Nu är hon ju inte ens en bebis längre. Och tidigare idag när hon låg på skötbordet insåg jag att hela hennes ben dinglar ju utanför, när hon föddes fick ju hela hon plats.


En nyfödd kokt grönsak. <3
"

Vad händer med min dotter?

"
Vad händer med min dotter?

på kort tid har hon helt plötsligt börjat krypa, gå lite smått själv och igår började hon gå efter möbler. Idag går hon efter soffan fram till kanten släpper taget och går fram till gå stolen, när hon fick tag i gå stolen knallade hon iväg med den genom rummet. Smidigare än att gå efter möbler tycker hon då stolen lixom följer med.

Någon sin inte följer med är jag, jag hänger inte alls med i hennes utveckling. Vad hände med min lilla bebis som låg som en kokt grönsak i min famn och inte ens kunde lyfta upp sitt huvud? Nu är hon ju inte ens en bebis längre. Och tidigare idag när hon låg på skötbordet insåg jag att hela hennes ben dinglar ju utanför, när hon föddes fick ju hela hon plats.


En nyfödd kokt grönsak. <3
"

En 3:e hund.

"
Nu har Chilina bott hos oss i en vecka typ. Så i eb veckas tid har vi haft 3 st hundar i hemmet och det har gått jätte bra. Det tycker jag bevisar att vi kan skaffa oss en 3:e egen hund. Snälla alla jag känner försök övertala min sambo. Sen att det är skillnad på en valp och en 15 årig Chihuahua är ju mindre betydande. JAG VILL HA EN TILL HUND och om Margit får bebisar blir det nog en till. Vet att Fredrik komer smälta när han ser dem och inte kommer vilja sälja dem och det vet han också. Det är det som är så bra med Fredrik. ;)


Chilina åkte snål skjuts med Minella för hon inte orkade gå.
Söt Chilina får gärna göra det då man inte måste gå långt
när man är så gammal som henne.
"

Nu är det jul igen.

"
Det känns som att det var igår det var jul och jag satt med jätte magen och bara väntade på att Minella skulle komma. Min andra bebis (den som jag väntade precis innan Minella) var ju beräknat till just julafton satt väntan de där sista månaden vart ju lite extra jobbigt då jag vart gravid med Minella 2 veckor efter Missfallet med den adra. Så jag var gravid i över ett år kan kan säga.

Men som sagt, nu är det jul igen och nu är Minella hela 10 månader. Mycket blandade känslor då jag inte gilar julen speciellt mycket. All den stress och all julklapps hysteri. Dubbel moral från min sida, jag älskar att ge bort presenter men jag har fan inte ekonomi till att göra det egentligen. Bäst med hundarna då, billigt och bra med ost, en puff och ett täcke till Märta. Dem har inte en aning och jag känner därav ingen press då dem lika gärna kunnat vara utan. Nu är i alla fall alla julklappar inköpta och det är ju skönt.

Skulle så gärna vilja åka utomlands till Vietnam eller något liknande land över jul. Ligga på stranden och slippa allt som har med jul stress att göra. Men jag har en lite mer traditionell sambo som VÄGRAR åka utomlands över julen, pytsan för honom. Fast  samtidigt inte, Han har sovit dåligt inatt men ska ändå direkt efter jobbet åka till stan för att köpa en klänning till Minella som jag bara måste ha fast som han inte vill ha. Har tittat på denna klänning hur länge som helst men inte kommit till skott då F inte velat ha den men nu kunde jag inte hålla mig längre. Den är typ hur fin som helst och jag måste ha den. Kan inte låta bli helt enkelt. Har redan köpt den i tankarna för länge sedan. Min man är helt enkelt bäst ändå. <3

ikväll blir till till att baka och slå in 6 ostar till hundarna som dem ska få imorgon. De ska få öppna paketen själva men man får passa Nyx satt hon inte sväljer både ost, papper och snöre. Typiskt en sak Nyx skulle göra.

Bye.


"

Ignorerad.

"
Yttligare en gång, det händer om och om igen och du jävlar är jag less. Jag skiter i dig och ditt falska, smöriga sätt att vara. SNUSK!!!!

Jag har i alla fall tillbringad hela min dag åt att städa och åter städa. Nu är hela lägenheten ren och fin. Jag skrubbade till och med väggar och golv med klorin inne i badrummet, snacka om att ögonen sved. Smart av Mikaela hade hanskar på sig när jag kladdade klorin men mina super dunder torra händer. SNACKA OM AJ! Jaja, nu är det i alla fall rent.

Min snubbe kom precis hem typ så jag ska kanske vara social med honom innan vi stöper i säng. Jag är lite små sliten faktiskt. Kan passa på att tacka min mamma som kom och hämtade Minella och var barnvakt ett tag så jag fick städa det sista i lugn och ro och även färga håret. Puss jag älskar dig mamma. Älskar även pappa och lelle också."

Minellas första gång i en pulka.

"
Hade skrivit ett långt inlägg men min kära dotter kom och stängde av datorn för mig så allt försvann. HULIGAN är vad hon är. Igår va vi ute och åkte pulka och det tror jag den lilla gillade. Hon satt mest tysp och tittade sig omkring som hon brukar göra när det är någonting nytt.


Våran lilla huligan. <3


Far och dotter. <3
"

Min lilla fis går. (lite i allafall)

"
Idag när vi var hemma hos min moster och firade min kusin som fyllt 30 år så gick Minella ett antal steg. Inte satt man inte var tvyngen att ha koll och vara beredd att ta emot henne men ändå!?! 3 steg har hon ju tagit ganska länge men detta var många fler. STOLT MAMMA, och så var det även en stolt mormor och morfar.

Älskade Minella. <3
"

LESS.

"
Jag är så less på att bli så totalt jävla ignorerad. SÅ SJUKT DÅLIF STIL!!!!!!
"

Nu vart det ett konstigt inlägg.

"
Jag hittade en bild jag för länge sedan ritade. Det är på den tiden som Erland faktiskt var Jessicas häst och inte min. Jag hade bara Sushi och Jesper då. Det var innan jesper dog och jag köpte tillbaka Tarzan. Tiden har gått så fort jag jag saknar alla mina hästar jag någonsin haft. Lill-Klas, Jojje, Tarzan, Labina, Jesper, Minella, Sushi, och Erland. Har jag haft så många hästar?Först hade jag Lill-klas när jag var ca 4 år. Jojje när jag var 9 år och hade honom i ca 2 år innan vi fick avliva honom. Sen fick jag tarzan och Labina. I samband med att Labina flyttade hem till Hedda fick jag Jesper. Efter ett tag köpte vi även Minella av min bästa kompis Jeessica. När vi flyttade till tierp sålde vi Minella och så hade jag bara Tarzan och Jesper. Sen köpte jag Sushi och efter ett tag sålde jag Tarzan men han var inte borta länge och jag köpte tillbaka honom. Jesper bröt sedan benet och vi fick avliva honom. Efter ett tag köpte vi då Erland även han av min bästa kompis Jessica. Jag lånade ut Sushi på foder och beslutade mig för att sälja Erland då jag tappade intresset och i samma veva som vi la ut han på annons så ville Sushis fodervärd köpa henne och efter mycket tnkande gick jag tyvärr med på det (ångrar det bittert). Dagen innan som dem skulle komma och titta på Erland så fick vi avliva Tarzan efter en alvarlig skada i hagen (tarzan var den ända hästen jag skulle behålla). Veckan efter var Erland såld. på TRE veckar gick jag från TRE hästar till NOLL. Det var en jobbig tid.


Kanske har verkat kall i min korta förkaring men det skulle bli alldenes för långt att skriva mer om varje häst och får ta en häst i taget i ett eget inlägg. Missade att tala om min plder för tiden jag hade hästten också såg jag nu.

Mer om allt en annan gång för nu vaknade Minella.
"

Matlagning är inte min grej.

"
Fredrik  jobbar 12 timars eftermiddag idag vilket betyder att jag och Minella är hemma hos min mor och far för lite mat. Det där med mat är en jobbig grej, Jag HATAR att man måste laga mat.
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ