Jesper

"
Finns nog tusen stavfel i texten då jag inte tittat igenom den. Det får ni stå ut med!!!

Kom precis och tänka på min lilla ponny som vi fick avliva den 3 januari 2008 då han brutit lårbenet och krossat knät av okänd anledning i hagen. Han hette Jesper och var världens gulligaste ponny. Otroligt liten och helsvart. Min mysiga lilla ponny, min elaka lilla ponny.

Jesper var en överaskning, Mamma sa att cattis hästar skulle köras ut till sevallbo och stå där och jag fattade inte alls varför. När jag kler ur bilen var det inte alls cattis som stod utanför transporten men jag tänkte inte så mycket mr på det. Cattis hade en skettis och en shirehäst. För er som inte vet är det världens största hästras. När det okända personen öppnade transporten stod det ingen shire där utan ett skettis sto med hennes lilla söta bebis, den minsta häst jag sätt. Jag fattade ingenting men alla hälsade på den där lilla söta och då hälsade jag på den stora bara för att.

Den okända personen undrade varför jag inte hälsade på MIN ponny och jag fattade ingenting. Vadå min?? DÅ förklarade mamma, Jesper var min, en överaskning. Det bästa jag kunde ha fått. Jag minns chocken och hur förvirrad jag var och hur glad jag blev. Han var min, min lilla söta Jesper.

Han var en hingst och mycket speciell med bestämda åsikter. En dag fick vi hem ett sto på gården som som meningen att bli Jespers blivade fru och vi hoppades på ett litet föl, ack så fel vi hade. Jesper HATADE detta sto och skulle bara döda henne så vi gick sära på dem. En dag när jag skulle ta in honom från hagen hamnade jag i mellan Jepser och detta sto och det var inte särskild roligt. Allt svartnade för illa Jesper och han högg mig i låret och jag har en stor krop kvar i året efter det. Tror helt ärligt han mosade en stor del av muskeln, självklart föll jag ihop på backen i ren smärta och han anföll mig gång på gång där jag låg. Till slut lyckades jag krypa ut ur hagen samtidigt som han sparkade på mig. Jag ha aldrig någonsin sätt honom så arg. Det slutade med att det lilla stoet fick flytta.

Han var super bundis med Tarzan, de var bästa vänner. En dag kom Tarzan in helt blodig och vi började leta sår men hittade inget sår. <efter ett par dagar och han kom alltid in blodig på kvällen så upptäckte vi att det var ju lilla jesper som tappat en tand när de lekte och han blodade ner hela tarzan. Tarzan i sin tur gick ner på kvä satte in jesper mellan bringan och huvudet klämde åt och lyfte. Oj vad man hade roligt åt dem ibland.  Han var låg i rang och gapade för ingenting i början sen vände han helt och var så oteoligt kaxig och det fanns bara två hästar som det gick att ha honom med, det var tarzan och Sushi. han spöade Erland som är ett fullblod på 165  cm. han tog helt över ett stort halvblod som han var elak emot. Hur kunde denna lilla skettis vara så otroligt le? Inte ens en stor karl yckades bryta ner honom en dag när dem hade rymt.

En dazg fick han damp i hagen och sprang omkring och bockade och det slutade med att han krockade med ett träd. så jag skrattade. När vi sålde tarzan fick Jepser och Sushi gå själv och det fungerade bra. Jepser fick inte hälsa på någon för sushi och hon vallade honom så vi fick ha en linastängd på en annan hage som han kunde gå under så han kunde vila.

Jesper är den ända skettisen jag vet som man har fått stödfodra på ett sommarbete för han var för smal. Hur många gånger har man sätt en smal skettis? jag har då aldrig sätt någon förutom honom. Han hade fullt upp med att hålla koll på alla andra och springa omkring att han tappade i vikt. Under sommaren behönde du aldrig mocka hans box för han höll sig hela natten och fick jätte bråttom ut på morgonen tills sitt bajs ställe längst bort i hagen. Varför gör man så? Det har jag aldrig fattat.

När Tarzan flyttade hem igen så skulle Jesper mörda honom. tarzan lät honom hålla på i en vecka sedan sa han ifrån och det riktigt rejält och efter det var Jesper en snäll ponny. Det var precis vad han behövde. Du kunde aldrig låta någon som var osäker leda honom. Då hoppade han upp på din rygg eller bet dig. Man kunde ALDRIG vända ryggen mot honom som främling.

Men mot familjen, (förutom den däär gången han bet mig) så  var han hur snäll som helst. jag löft upp hans framben och la på mina axlar, han sov i min famn i boxen. En dag ville jag åka skidor efter honom och tog på honom det ena och det andra för jag hade ingenting som passade och gjorde ett hemmabygge och krångla på och han bara gick med på det. hade aldrig tidigare haft ett bett i munnen. Strax innan han dog byggde pappa en vagn åt honom som vi var ute och körde med på julafton och det gick hur bra som helst. Han hade aldrig tigigare kört en vagn.  Du kunde göra vad som helst med honom. Han fann sig i ALLT. Han var till och med inne i köket åt åt hårtbröd en gång.

Han var otroligt speciell och kunde vara otroligt elak. Men i mina ögon var han en söt liten envis ponny. jag älskade honom högt och saknar honom otroligt mycket. Min lilla Jepser."

Trött.

"
idag har Fredrik målat klart Minellas sovrum. När han var klar med det åkte jag och pappa ut och åkte gummibåt. Mer ingående orkar jag inte berätta. Är sjukt trött.

Btw, Minella har fått sin andra tand idag.
"

helg.

"
Idag jobbade jag mellan 05:45 och 11:00. Kort dag med andra ord. När jag kom hem tog jag en dusch och sen stöp jag i säng. sov som en stock i flera timmar, inte bra.

Sen ville Fredrik börja måla i Minellas sovrum och då smet jag och Minella iväg (jag vill då inte måla och Fredrik tyckte det var skönt att få göra det ifred) Vi passade på att åka till återvinningen och hälsa på mamma och kasta lite sopor. Kom på nu att jag glömde hur mycket skräp hemma som helst så kommer få åka igen.

Tänkte att ni skulle få se lite bilder sedan på vårat hem här i Mehedeby men det är lite och fixa först innan jag tänker knäppa bilder. Ska köpas nya taklampor, sänglampor, byta ut fula gardiner och sätta upp kabellister. Hoppas även att våran tvbänk kommer på måndag sen ska ju alla saker upp i Minellas rum också. Ja det är en del kvar att göra.

på kvällen åkte i alla fall mamam och hmtade Fredrik så bjöd de på middag. GOTT och tack <3

Nej nu ska jag dricka ett glas varm oboy och sen ska jag krypa i säng.
"

...

"
Du som annars snackar som en babblande bufflade babian, nu tystnad ...............  -.-
"

Från en sekund till en annan...

"
Nu går jag och Minella och tar en dusch, en kall dusch för min del.

Har inte talat om att jag har börjat jobba. Sovit som en rumpnisse de senaste dagarna. Både Minella och Fredrik är sjuk så Minella vaknar hela tiden och F hostar. Jag som är så trött som det redan är när jag ska upp tidigt. sov en si och sådär 3 timmar inatt.

Skulle verkligen behöva städa men jag orkar inte. Orkar ingenting. Så mycket annat som är runt om just nu.


Jag älskar dig Fia Minella Götland. <3

"

Saknade häst.

"
Så mycket jag saknar dig just nu. Jag har ångrat mig tusen gånger om att jag sålde dig men det känns ändå bra för jag vet att du har det bra och att du ska bli mamma. Men ack vad jag tänker på dig och kan inte släppa tankarna på allt vi hade. Hur roligt vi hade.  JAG ÄLSKAR DIG Sushi <3

"

Fredriks födelsedag.

"
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Fredriks födelsedag. Har haft Marianne, Svante, FIA, Emma, Matte, Alicia, Alfons, Mamma, pappa, Lelle och Nyx här. Fullt hus med andra ord. upptäckte att vi behöver mer skedar och porslin här i hemmet, vart olika av allt. Men trevligt hade vi i alla fall.

När det var dags för Lelle att åka ville Margit så gärna följa med men inte Märta. Min lilla gnällfis är inte sig själv. Hälsade på grannhunden när jag satt ute och hon betedde sig faktiskt riktigt illa. I vanliga fall så är hon super trevlig och ett gott exempel för små hundar. Men nu fick jag skämmas. Hon var inte elak men konstig.

Av mig fick Fredrik i alla fall ett tandem hopp i födelsedags present. Det uppskattadesnog nog stort. Som han har tjatt i flera år på detta och nu ska han äntligen få göra det. Minella är helt slut efter en full proppad dag. Ingen riktigt vila har hon heller fått. Min lilla tjej sover redan som en stock och Märta ligger i min famn och gör detsamma.

Nu har vi lite tända ljus och ska äta middag. Åt knappt nå fika heller och känner mig ganska duktig. lelle fick äta upp min tårtbit, jag drack mest kaffe.

Nej detta får bli den sista meningen.
ha en trevlig kväll.


"

Änglarna M <3

"
Idag har jag städat och plockat lite eftersom att imorgon kommer släkten hit då Fredrik fyller hela 22 år. Även varit på en tripp med min pappa och fixat födelsedags present till honom.

Äntligen är våra gullisar hemma igen efter att ha varit med Lelle i stugan hela veckan förutom en natt. åh så skönt att ha dem hemma. Det ända jobbiga är att min lilla Märta har kommit in i en av sina gnäll perioder då hon gnäller konstant, ingenting hjälper. Hon är glad och lekfull men slutar fan inte gnälla. Hon blir såhär ett per gånger varje år precis som hennes mamma. Sjukt ju.

Ikväll ska jag försöka sova tidigt eftersom jag ska upp med Minella imorgon och ha gullisarna. Blir en snabb matning av henne, skynda på med kläderna för att sen springa ut med henne och hundarna så dem får rasta sig. Bara det inte regnar imorgon så jag m¨ste dryga med regnskyddet på vagnen.

Mina flickor är mitt liv, de är mina skatter. Det är ni så får mig att andas och att kämpa genom alla tuffa tider. Ni är mina änglar genom allt. Jag älskar er. Margit, Märta och Minella. <3
"

hoppilihopp.

"

Mammas lilla flicka hoppar i sin gunga. Det värmer i mig att se på dig. <3


Idag åkte jag lite gummibpt med pappa min. han skulle köra en kille som var ute på svensexa. Dem slog då runt. När jag kom hem var Matte och Alicia på besök. Det var roligt att få träffa dem. Och Alicia kan gå nu, stora tjejen. :)
"

Massa små prat bara...

"
Inte gjort allt för mycket idag. Men har faktiskt ingen speciell lust för att göra någonting heller. Jag får sånna stunder ibland. Imorgon ska jag i alla fall iväg en sväng på dagen så får vi se sen hur det blir med allt.

Minella har varit lite små grinig och ville inte alls sova nu iväll. Då var hon inte ett dugg grinig utan låg tyst som en mus. Hon vred och vände och kom inte alls i ro. nästan 1.5 timme tog det att få henne att sova. Min envisa lilla tös.

Nu är i alla fall Minellas far hemma och kommer vara det hela helgen. Nej en sen middag av något slag och sen försöka sova.

Fredrik fyller år om någon dag och jag har inte köpt någonting, TYPSKT MIG. Vette fan hur jag ska ha råd heller men det får lösa sig på något sätt. Ska även boka in en utlandsresa, skulle ha gjort det för länge sedan men det har inte blivit av.
"

Blir lätt så.

"
Min älskade lilla tös ligger och sover. Hon var verkligen trött min skrutt. Men snart är det dags att vakna. Vad ska man hitta på en kväll som denna då? Har inte kommit utamför dörren ännu och klockan är snart 17:00. Vilket liv man har?!? Blir lätt så..


"

Grattis mamma. <3

"
GRATTIS TILL MIN UNDERBARA MAMMA SOM FYLLER ÅR IDAG <3

Har tillbringat min dag i staden idag med min underbara dotter. Hittade lite smått och gott, ALLT I FÄRG.. Det är då inte vanligt. Minella fick lite hon med.

Har fått ett litet problem också. Vi åker utomlans i oktober och då måste ju Minella ha lite sommarkläder och jag har inte en aning om vad hon kommer ha för storlek då. Och inte kan man vänta med att köpa heller då det inte finns så mycket sommarkläder att köpa i oktober, sen är det inte så roligt heller att köpa kläder hon enbart ska ha den veckan för dem ör för kalla när hon kommer hem :(

På kvällen var jag och Minella hos mina föräldrar och fikade och firade min mor. Älskar min mamma. <3
"

Stan..

"
Dusch för mig och dotter sen far vi till stan :)
"

Min stora tjej.

"
Hela denna dag har jag städat i princip. När hon Minella sov städade jag i super fart och när hon va vaken så lekte jag lite med henne så satt hon även i sin gå stol och skrattade när jag sprang omkring med dammsugaren. SKÖNT ATT HA DET RENT HEMMA IGEN. Träffade även grannen Hanna en stund och så gick vi en promenad hem till hennes syster matilda. Och tro det eller ej. hon serverade en stor chokladkaka och en godis skål med en massa gott i och jag tog ingenting. Det kallar jag duktigt :P

Minella lär sig lite i fel ordning hon. Man brukar kunna sitta själv innan man står med stöd men inte min lilla tjej.


För sitta själv kan hon ännu inte. Min stora tjej. <3
"

Min helg + Minella.

"
En fullspäckad helg.

I fredags var jag ute i studan med Minella och pappa. Vi mös och pappa skruvade med gummibåten. När min mamma slutade jobba så hämtade hon Minella så jag och pappa kunde träna lite med gummibåten. Sjukt roligt med andra ord men åkte på träningsvärk så jag kände mig som 60+.
Efter det hämtade jag upp Fredrik och Minella och åkte hem.

På lördagen
var det tävligt på båtfesten. Länge sedan jag hade så roligt och så tycker jag om att göra någonting tillsammans med min far, det är våran grej. Minella var med hela dagen men sov för det mesta då det var så otroligt varmt.

Mot kvällningen åkte Fredrik och Minella hem och jag upp till studan med far min och flera. Vi grillade och hade det mys. Fick även träffa mina älskade underbara gullisar som är hos Lelle fäär att få vara lite fria och kunna springa hur dem vill. De älskar att vara uppe i stugan men fy så¨jag saknar dem här hemma.

Efter grillningen åkte vi vidare till båtfesten igen och träffade en massa massa människor som jag har saknat så otroligt mycket. Sara, Tony, Lina, josse och många många fler. Inser verkligen hur mycket jag saknar dem man inte träffar så ofta.

Nu på Söndagen har det inte hänt allt för mycket. Sovit i princip hela dagen. Vart bjudna på middag hos mor och far (tack underbara ni) och så var vi och handlade. Nu på kvälls kvisten har vi plockat och städat lite för att förbereda. Imorgon blir det storstädning.


Minella. Hon jollrar och pratar, sprattlar och slår, (fredrik fick sig en smäll tidigare idag) Hon äter gröt och sitter i sin mat stol. Hon sitter även i sin gåstol men rör sig inte riktigt i den ännu men älskar att bara sitta där och ha koll på läget. Hoppgungan är ännu ingen rolig sak men det kommer nog. Nu uppskattar hon även att ligga på magen kortare studer men då helst på golvet.
Hon hatar att ligga utan ska sitta eller stå, hon älskar när man sjunger för henne. hon vänder sin från rygg till mage och ibland tvärtom. Ja det händer mycket med den lilla tjejen nu och och växer så det knakar.
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ