Mina prinsessor.

"
Jag ångrar att jag inte döpte Märta till Lotta istället, hon är precis som Lotta på bråkmakargatan. Så fort hunden som bet mig tittar åt mitt håll får Märta ett utbrott av dess like. Långt inom mig värmer det att hon vill skydda mig men ack så jag skäms när det där lille tror att hon är stor som en elefant och låter som en tiger. Lika med Mira, Märta vaktar henne som en hök och skyddar henne mot allt. Mira måste lära sig att lösa saker och ting själv och Märta måste lära sig att låta Mira klara sig själv. Tackar vet jag Margit, drottningen i flocken som bestämmer men på ett väldigt snällt sätt. Hon kommunicerar med sina ögon och med sin kroppshållning, inte med att vara stor i munnen. Då och då tar hon ner Märta på jorden när det verkligen behövs och när Märta lägger sig i för mycket, men alltid på ett snällt sätt.
 
Jag skulle kunna skriva om mina prinsessor i evigheter men det tråkar bara ut er. Snart kan jag börja skriva om yttligare ett djur, som jag längtar...
 
 
Syns det att Mira och Margit är samma ras? Eller egentligen är de inte
samma ras men de ända som skiljer raserna åt är färgen och de kan
födas i samma kull. Margit är ju gigantisk.
"

Vår lilla gård.

"
Idag har jag och Minella skjutsat min farmor till sjukhuset. Efteråt tog vi en fika och pratade massor. Det var trevligt och roligt att Minella får träffa sin gammel farmor. Minella och jag somnade som stockar när vi kom hem och sov alldeles för länge båda två så det blev en sen kväll för skruttis och ännu värre för mig, så kan det gå. Att vara bland folk tar på mina krafter.
 
Börjar få fint på våran lilla gård nu. Hämtat stora stenar och lagt runt rabatten. Blommor är satta och vår nya altan är nästan färdigbyggd. Så fint, tack världens bästa pappa för att du är så hjälpsam och duktig, även tack till älskade mamma och Lelle. Har sågat ner träd och fyllt halva sandllådan, ska köpa det som fattas då det är förbannat tråkigt att sila sand med Minellas leksaker. Ska sätta en eller två rosbuskar till så är jag nöjd. Trivs bra här faktiskt.
 
"

mitt i natta

"
Att inte kunna sova är en enkel sak, i alla fall om du heter Mikaela. Sitter och tittar på klockan och vet att jag allt för snart måste gå upp. Imorgon ska jag skjutsa min famor till sjukhuset. Plockat årets första fästing på mig själv och du känns det som att det kryper på kroppen hela tiden bara för att, tur man är van med fästingar. Det liksom tillhör hund och hästlivet.
 
Förövrigt så längtar jag till jag dör efter S.
 
    
"

Bilder.

"
Det gäller att minnas de ljusa stunderna. 
 
   
"

Att lära sig leva med de mindre charmiga sidorna.

"
 
 
 
 
 
 
Jag tror inte huvudingridiensen för att få ett förhållande att fungera är förelskelsen. Jag tror att huvudingridiensen är att man kan acceptera eller lära sig att leva med de mindre charmiga sidorna. Även om kärleken är så stor så det skulle räcka till ett helt fotbollslag så räcker inte det. Även om hallon är jätte gott kan du inte ersätta blåbären med hallon i en blåbärs muffins. Sen är självklart förelskelsen en mycket viktig del, utan den kan det inte heller fungera.
 
Även om Fredrik kan reta gallfeber på mig och jag ganska så ofta muttrar hejvilt så har jag ändå lärt mig att leva med de mindre charmiga sidorna, annars skulle vi ju inte kunnat leva ihop som vi gjort de senaste åren. Fredrik har på samma sätt som mig lärt sig att leva med mina mindre charmiga sidor. Som till exempel, att jag är helt oduglig när det kommer till matlagning, och mitt extremt pedanta sätt att städa vårat hem. Att städa är min grej och att laga mat är hans grej. Där möter vi varandra mycket väl och trivs i våra roller även om det ibland blir munhugg men dock händer det mycket sällan.
 
Jag är det negativa av oss två och han den positiva, även där möter vi varandra på mitten ganska väl. Vi är så olika med ändä så lika. Vi vet hur den andre tänker och fungerar. På något galet sätt blev det vi. Fredrik glöm aldrig att jag älskar dig,
 
 
 
"

Mina kvällsrutiner.

"
Jag som egentligen är allt annat en än rutin människa. Äter ALDRIG mat en speciell tid och skippar gärna både frukosten och lunchen, dålig på att planera eller vill snarare inte då jag är dålig att hålla mig till planerna och blir iställer bara irriterad, gör extrema många saker på inpuls och kan inte bara vara hemma och göra ingenting. Men när det kommer till städning jar jag rutin så det skriker om det. Det är varken 1 eller 10 saker utan långt mycket fler.
 
kan ju börja med mina kvälls runtiner och morgonförberedelser:
Innan jag går och lägger mig måste disken vara diskad och inne i skåpen, kaffekannan ska förberedas så jag bara behöver trycka på knappen på morgonen, är tvättmaskinen klar ska tvätten hängas och är den torr ska den vikas in, alla leksaker ska vara på sin plats i låderna eller hyllorna och ingenting ska ligga slängt på golvet, alla kläder som ska tvättas ska ligga i tvättkorgen och de som går att andvända igen ska hänga på krokar i klädkammaren eller på utvalda krokar, tv-dosorna ska ligga rätt likså soffkuddarna förutom en som jag måste sova med under knäna och prydnadskuddarna som är i sängen ska ligga på ett speciellt sätt i soffan, filtarna i soffan ska vara vilka och på sin plats, dörren ska vara låst och alla lampor släckta förutom Minellas sänglampa och fönsterlamporna i vardagsrummet så hon kan se ifall hon kommer in till oss, Hundmatskålen ska vara välfylld och vatten skålen ska ha rent vatten, alla bord och bänkar ska vara avtorkade och rena, alla dörrar ska vara stänga förutom Minellas dörr och våran som ska stå på glänt med hjälp av dörrstopp så den inte kan öppnas helt utan bara blir en glipa så hundarna kan komma ut om dem vill det. Minellas kläder inför morgondagen ska ligga på skötbordet och vid behov ska hon bada innan hon hoppar i säng,  precis innan jag lägger mig måste jag kissa och då ska alltid Mira mysa, det är våran lilla stund, jag smörjer in mig på händerna då jag blir så torr av allt rengöringmedel jag har på dagarna, Kuddarna i sängen får inte knöcklas till utan ska ligga fint och prydligt, går och lägger mig men måste upp och kissa minst 3 gånger innan jag somnar och/eller spola, under tiden jag gör detta brukar Fredrik kvällrasta hundarna.
 
Jag har säkert glömt skriva ner någonting då jag inte orkar läsa igenom vad jag skrivit eller ej. Som ni kanske försår är detta ganska så jobbigt att göra dag ut och dag in men det är någonting som jag måste göra för att i huvudtaget kunna sova och komma till ro. Försöker jag hoppa någont någon dag måste jag kliva upp och göra det i alla fall för det går bara inte. Lägg manken till att detta bara är mina kvälls runtiner, dagen har en morgon, förmiddag och eftermiddag också. .Detta är en problem som jag behöver hjälp med och inte bara för min egen skull .Tänk på mina stackars sambo som får stå ut med mina galenskaper, Minella lider inte av det utan lever snanare lyx som får allt fix. Blir ofta retat för detta men de ser nog inte vad detta egentligen handlar om och om okunskap, Detta är ett tvängsbeteénde som börjar gå aldeles för lång. 
 
Behävde bara skriva ur mig lite Sorry för det.
Godnatt.
 
 
"

I will miss you, see you in heaven.

"
Sitter och funderar på om jag ska rida nu på förmiddagen eller eftermiddagen. Skulle vara skönt att göra det nu så jag har lite tid på mig och få låta tankarna flyga iväg i lugn och ro.
 
Igår när jag var där friserade jag manen, hovarna, öronen och svansen, han vart så fin så. Sedan tog jag en skitt tur i skogen och det var mysigt, han reds för första gången i sitt liv på hackamore och det gick bra. Saknar Sushi mer och mer ju mer jag är i stallet. Henne känner man ju utan och innan och jag vet precis vart knapparna sitter och hur hon tänker. Älskade lilla Sus.
 
Igår smörjde  jag även upp alla hästsaker jag letat fram uppe på vinden, stövlar, grimskaft, tidemantygel och annat smått och gått. Passade även på att smörja upp mina skor och hundarnas koppel, de blev som nya. Sitter och tittar runt på en sadel som jag vet passar mig och mina långa ben, har väldigt svårt att hitta sadlar där mina knän får stöd då jag är så lång.
 
Planterat blommor har jag också gjort så nu är det fint på våran gård, bara altan och sandlåda som fattas men det kommer inom kort.
 
Nej nu blir det kaffe och titta omkring på lite roliga ting här på nätet.
Godförmiddag.
 
"

Om du...

"
- Om du ska ljuga så gör det med trovärdighet och lägg på minne att jag är en höjdare på att lägga ting på minnet.
 
"

En god bit påväg.

"
Ganska läge nu har jag stått still och stampat och väntat på bättre tider utan att egentligen försökt ändra på allt det dåliga. Men nu när jag börjat rida igen känns allt så mycket lättare. Jag kan se framåt, göra upp en plan för hur jag ska göra. Jag känner mer och mer att jag hittar mig själv igen, jag har inte insett fören nu hur vilsen jag har varit sen jag slutade rida då en viktig del av mitt liv försvann, det jag levde för. Jag Känner först nu, sen jag börjat rida igen att jag finner mig själv igen, och inte ser en främling i spegeln. Jag kan erkänna att jag mått riktigt dåligt den senaste tiden men känner nu att det är påväg i rätt riktning, jag kan se ljuset igen, känna stunder av lycka och kan njuta av livet goda.
 
Jag har haft en bra semester där jag fått ladda batterierna, brytit dåliga vanor, i alla fall för en liten stund, och fått samla tankarna lite, fått sakna och fått vara nära mina kära, kom hem till mina älskade hundar och min älskade Lelle.
 
Nu börjar vi om. Klappar mig själv på ryggen och ger mig sjäv beröm. Ett erkännade är en god bit påväg.
 
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ