En trevlig dag.

"
Idag fick jag och Minella fin besök av Moa och Susanna. Efer en kopp kaffe och massa prat åkte jag och visade mitt eget stall, eller ja förråd, kontor eller vad man nu ska kalla det efter att min pappa tagit över. Jag älskar mitt eget lilla stall, skulle vilja måla om det och sedan är det verklige tipp topp. Mycket litet, men jag behöver inte större och allt är byggt av min far för att passa mig, till och med alla boxdörrar och alla galler har han gjort själv. Min pappa är snäll han. 
 
Sen åkte vi vidare till Uffe och hämtade hästmat och sen vidare till Wollerts och köpa ännu mera hästmat. Minella var med mig i stallet idag. Vi mockade, lunchade hästarna och drack saft uppe hos Moa. Var väldigt svårt att luncha hästarna när det blåte storm och Minella var med, hon blåstes ju omkull. 
 
När Fredrik hämtat upp Minella så fikade jag, Lisa, Moa och Susanna på Konsum innan jag åkte iväg på terapi och sedan åkte jag till stallet igen och pysslade lite, mockade lite noggrannare eftersom jag vart lite småstressad när Minella var med och så förberedde jag hö till imorgonbitti. 
 
Sen åkte jag och handlade lite till hemmet och morötter till Sushi. Någon ridning blev det icke idag, fanns verkligen ingen tid för det eftersom min Sambo kom alldeles för sent och hämtade Minella. 
 
Nu sitter jag i min säng och ska snart sova, är helt slut efter terapin idag fast vi bara pratade. 
På återseénde. 
 
Gammal bild på älsklingen, något omusklad men hon hade stått och vilat ganska länge. 
 
Igår när vi mysade lite.
 
"

Mina favoriter.

"
 
Hur snygg är inte Adam Brody då? 
 
 
Oliver James är också en favorit. 
 
 
Så har vi Brad Pitt också såklart. Han har alltid varit den snyggaste jag vet. 
 
 
"

Hundpromenad.

"
Idag har jag varit trött från morgon till kväll. På morgonen/förmiddagen var jag hemma hos mamma och pappa och städade deras vardagsrum. När jag kom hem fortsatte jag städa mitt eget hem och tog en snabb dusch. Åkte och hämtade Minella som följde med till stallet och rida idag och hon tjatade hela tiden på att vi skulle ta in Sushi och när vi väl tog in henne så ångrade Minella sig och ville inte alls rida. Hon och Fredrik åkte då hem och så red jag ikapp de andra i stallet.
 
Red över en åker så jag skulle komma fram lite fortare och då blev det sprutt på damen. Men hon märkte att underlaget inte var de bästa och saktade då ner utan att jag bad om det, smart häst. Ritten var mysig och trevlig.
 
Fyllde upp Sushis box yttligare med pellets idag så nu har hon de tjockt och fint. Efter ridturen skyndade jag mig hem och åt mat med Fredrik och Minella, tog mina hundar och hämtade upp mammas hundar så for jag till Tierp igen för att gå på hundpromenad som de har i Tierp, tror vi  var 21 hundar idag. Mycket social träning för Mira, det behöver hon. 
 
Sen åkte jag tillbaka tills stallet och pussade lite på Sushi och så mockade jag ut de hon gjort sedan hon kom in så hon kan lägga sig ner i en ren box. Skönt att kunna mocka en extra gång på kvällen så det blir trevligare för Sus och lättare för mig imorgon. Massa aprikoser fick hon också. 
 
Imorgon ska jag be mamma ringa hovslagaren och veterinären så han får kolla igenom henne från topp till tå. Han är sträng denna veterinär, finns det någonting så hittar han garanterat det. Den sista människan på jorden som skulle släppa igenom en häst som inte är ren. Därför gillar jag honom så mycket. Imorgon ska jag även åka och köpa korn, hestekraft och raspolja till Sushi, maten tar slut snabbt. 
 
Nu är jag dödstrött. 
på återseénde. 
 
 
"

Ingen rubrik.

"
Skrev ett långt inlägg igår kväll som tydligen inte kom upp, tur var väl det för fy så bitter jag var. Idag åkte jag till stallet tidigt och fyllde Sushis box med massor av ny pellets. Hon har nog sovit ganska oroligt inatt då hon hade bökat en del, första natten som de sov med dörren stängd och det var andra natten med stallbandage så troligtvis beror det på det. Red en sväng i finvädret på älsklingen.
 
Imorgon ska jag städa mina föräldrars vardagsrum på förmiddagen som tack för hjälpen för allt de gör för mig och sedan ska Minella få följa med mig till stallet då hon sa att hon ville rida imorgon, vi får se om hon ångrar sig när det är dags eller inte? Fredrik ska följa med då det är svårt att ha henne själv i stallet.
 
 
"

NOT min dag.

"
frihgrepogwheräoihbnfvdklvhifdoöhgo-rieghreöogjräejqopgJP324832984.. Så glad blir jag, alltid samma visa. 
Ingen idé att ens skriva ikväll för jag för sur och då kommer jag ångra mina ord bittert imorgon..
"

Nöjd tjej.

"
Idag har Sushi blivit tömkörd av Susanna. Jag kan nämligen inte tömköra men vill väldigt gärna lära mig så Susanna hjälpte mig och så tittade jag på för att se hur det fungerar och hur man gör. Tack så mycket Susanna för hjälpen. 
 
Hon hittade direkt Sushis svaghet och jag fick se den och inte bara känna den som jag gör när jag rider. Det var väldigt bra att även få se från marken vad hon gör för att försöka komma undan. Sushi har svårt för att bära sig helt med sin yttersida och detta är vad vi har tränat på de senaste veckorna och ska fortsätta träna med, nu även från backen då jag SKA lära mig tömköra. Tidigare är det mamma som gjort detta på mina lediga dagar då jag haft noll intresse eller kundskaper men nu är jag äldre och klokare och detta är någonting alla ryttare borde träna regelbundet med sina hästar. 
 
Susanna tyckte hon arbetade på bra och jag är mycket nöjd med bådas insats. Jag är otroligt tacksam över att få hjälp med de saker som jag är mindre bra på. Så roligt att man är flera i stallet som alla är bra på olika saker och man kan hjälpa varandra. Moa slår på tappskor och är bra på sårvård, lisa är duktig på att se hältor och Susanna är duktig på att tömköra. Detta har jag hittils fått som bild och de duktiga på så mycket mer, detta är endast exempel och väldigt bra att ha så många kunskaper som möjligt i stallet. Sen är vi alla hästmänniskor och hästmänniskor har ALLTID starka åsiker som ibland får det att krocka, men det tillhör stallvardagen. ;) 
 
Provade även Sushis nya täcken som satt bra och gjorde ett nytt täckesschema till henne. Vill inte att hon ska gå med tjocka täcken då hon inte är en häst som fryser lätt. Hon har mycket lättare för att hantera kyla än värme då hon svettas väldigt lätt. Täcket hon har nu är edast ett regnfodrat fleecetäcke, ett mycket tunt sådant. 
 
 
 
 
"

Hoppning och omtänksamma föräldrar.

"
Idag har det varit en bra häst dag. Åkte till stallet på förmiddagen då det var så fint väder men hade svårt att bestämma mig för om jag skulle hoppa lite eller rida ut. Medans jag funderade på det så mockade jag och gjorde iordning allt annat. När jag klätt på Sushi all utrustning och kom ut så bestämde jag mig för att hoppa. 
 
Sagt och gjort. Fick hjälp av Lisa, Moa och Susanna med allt. Guldvärt och jag är väldigt tacksam. Sushi kändes väldigt fin, lite kort i stegen men det var lite hårdare på banan än vanligt. De var fint och upptrampat där hindren stod och där gick hon på fint. 
 
Sushi hade verkligen bjudningen och viljan, som alltid hoppar hon lite mer framåt isätllet för uppåt men det sket jag fullständigt i. Hon hade bjudning och sög verkligen tag i hindren och jag är stolt över mig själv som tillät henne att göra det och när jag såg att vi kom lite fel så var jag inte och störde henne och tog inte tillbaka henne som jag så gärna gör. Min sits är en annan historia, har tappat lite där eftersom det var år och dar sedan man gjorde detta regelbundet. Sushi verkar förstå att jag inte är riktigt van då hon inte krävde att jag gjorde 100% rätt som hon krävde av mig förut, nu fick jag göra lite misstag, det gjorde ingenting att jag hamnade i obalans. Hon tog verkligen tag i det i alla fall istället för att sura på mig och tvärnita. 
 
Nytändning och det var riktigt roligt. Slutade på en oxer som låg på 115 cm. Gammeltanten kan fortfarande. Åkte hem och tog mig en kopp kaffe och fick lite mat i magen innan jag åkte tillbaka till stallet igen för att ta in hästarna. Fredrik och Minella hjälpte mig och tog in Sushi. 
 
Sen hem till mamma och pappa som precis kommit hem från Ullared. De hade som vanligt med sig en massa saker till oss och jag frågade som vanligt varför de inte ger allt detta i julklapp istället men de hade tydligen köpt julklappar också, de är verkligen snälla mina älskade föräldrar. De tycker om att ge oss saker vare sig det är julafton eller en helt vanlig Fredag. De hjälper till med både det ena och det andra och jag är otroligt tacksam över att just de är mina föräldrar, jag behöver aldrig känna mig ensam och jag känner mig alltid älskad. 
 
Den lilla påsen är till mig, Minella och Fredrik. Den stora är till Sushi, bortskämd häst har jag också. ;) Sen Fick Minella leksaker som inte kom med på bild. 
 
"

Jag behöver/vill ha.

"
Idag när jag var i stallet tittade jag igenom mina få täcken som jag har och blev lite snopen när ett av mina två vintertäcken inte alls var ett vintertäcke utan ett stalltäcke. Både bra och dåligt, ville ha ett nytt stalltäcke och ha i transporten och detta är i rätt färg och det är ju så himla mycket dyrare att köpa vintertäcke. 
 
Så vad behöver jag för nya täcken då? Jag behöver ett fodrat regntäcke, ett vintertäcke, ett reflex skritttäcke och ett fleecefodrat skritttäcke. 
Nu har jag. Ett ofodrat regntäcke, ett fodrat regntäcke, ett fleecetäcke, ett vintertäcke och två stalltäcken. Stalltäcken som jag har minst användning av!! Som det kan bli. I och för sig har jag Jennys täcken som Sushi fick med sig men jag vill inte slita på hennes saker så jag kan lämna tillbaka det i samma skick som jag fick det. Det känns ju så jobbigt om det skulle gå sönder och det inte är ens egna saker. Därför har jag köpt allting nytt. 
 
Vad behöver jag mer då? En tjock sadelpadd, gärna en ny hoppsadel, ett ps träns skulle inte sitta fel (fast dem är fula) och lite annat smått och gott. Varför valde jag en hobby som är så otroligt dyr i drift? ;) Fredrik blir ju sådär lagom glad, haha. 
 
 
"

pyssel med Minella

"


"

Det är lite mycket just nu.

"
När det blir kaos i skallen måste jag skriva ner alla mina tankar på papper för att sedan kunna ta tag i tankarna en och en. Just nu är det kaos i min skalle och jag har suttit och skrivit ner en massa, skönt när det är gjort. Nu till steg två, ta tag i alla tankar och funderingar och komma på ett bra sätt att lösa dem. 
 
Nej jag är inte dum i huvudet, det är bara lite mycket just nu. 
"

Presenter ska inte vara en självklarhet.

"
Idag har jag betalat Sushis försäkring så nu är det avprickat. Var mycket billigare än vad jag hade trott så jag tycker mig förtjäna att få spendera de andra pengarna på hööks. ;) fast nej, det finns ju inga andra pengar att spendera på saker som egentligen är onödigt. Snart är det julafton och massa klappar ska inhandlas. Bara Elliot, Alicia, Emma och Matte är klara. Halva Fredriks familj är kvar och hela min. Redan köpt en del till Minella också men det blir nog fler för det finns ingenting roligare än att se Minellas lycka när hon får någonting som hon verkligen velat ha. Men vill ända inte köpa för mycket till henne så hon tar presenter förgivet och som en självklarhet. Presenter får man när man har förtjänat det och när det finns pengar till det. 
 
Ikväll sover Milli och Malou här tillsammans med Mira och Märta, Lelle har Margit, Malte och Nyx. Mina kära föräldrar bestämde sig nämligen för att överge mig denna helg och jag blir alltid lika ledsen när dem åker iväg även om det bara är ett par dagar. Samma när Lelle åker iväg och fiskar, jag gillar det inte alls!! 
 
Sitter just nu och väntar på att Fredrik ska komma hem med en hamburgare som jag egentligen inte vill ha men jag har inte ätit någonting idag så får helt enkelt trycka i mig äcklet. Tills dess slår jag på en av mina favorit filmer, någon Harry Potter såklart. ;) 
 
Godnatt. 
"

Dagens hiss.

"
Dagens hiss går till Moa Morrison som är väldigt duktig på att framföra konstruktiv kritik. Hon är bra på att formulera sig och har ett tålamod jag avundas. Tummen upp till din Moa, du skulle bli en bra chef. 
 

Konstruktiv kritik, har till skillnad från vanlig kritik, också syftet att utveckla och ge förslag till förbättringar. Det är alltså en form av kritik som inte är ute efter att bara peka på det som är felaktigt eller inte nöjsamt, utan också innehåller sätt att hantera och förändra detta till det bättre.

Det låter kanske enkelt, men konstruktiv kritik är allt annat än någon lätt sak. Inte undra på att chefskurser i konstruktiv kritik är på modet.

"

Rubrik

"
 
 
Den här damen jävlades lite lagom med mig idag. "KOM OCH TA MIG OM DU KAN"
Sedan sparng hon runt mig i en ring. Hade hon varit bitter hade hon sprungit till andra
sidan av hagen och stannat där och inte springa runt mig. Samtidigt som jag kokar när
hon gör såhär så ler jag inombords. Hon har lite humor denna dag och jag älskar
henne för det och allt annat med henne, dåligt som bra. <3 
"

Olycklig

"
Trött ända in i själen. Jag skulle så gärna vilja flytta till ett hus mitt ute i skogen utan folk och vara helt okontanktbar och om jag skulle dö så skulle ingen veta. Okej riktigt så ensam vill jag inte vara men åt det hållet. Jag irriterar mig på så mycket och på helt onödiga saker. All min energi går åt till att vara bitter åt de tråkiga tingen istället för att vara glad åt dem roliga. Jag måste lära mig att fokusera på det roliga i livet, annars går jag under snart. 
 
Har faktiskt börjat lite smått redan för ett år sedan. Har slutat läst bloggar som endast gör mig sur och bitter och som inte alls ger mig någon glädje. Sen finns det flera personer jag skulle behöva rensa bort från min facebook som gör mig alldeles för irriterad. Även vissa människor i mitt vardagliga liv. Tyvärr måste jag bita i det sura äpplet när det kommer till vissa som det inte går att bara "ta bort". Minella kan verkligen göra mig bitter och få mig att vilja slita av mitt eget hår ibland men det är en människa som alltid kommer bestå då jag älskar henne över allt annat även om hon ibland kan vara ett monster. ;) 
 
Sitter just nu och äter upp Lelles skumtomtar som han har lämnat här, tycker mig förtjäna detta, eller kanske inte eftersom jag är bitter. 
 
Glöm gamla ting. Människor som sårat så hårt förtjänar inte att finnas i mina tankar, i mitt liv, i min själ. Tänk framåt, gå upp för trappan och tänk positivt. En dag är jag där jag vill vara, lycklig och tillfreds. 
Med dessa ord säger jag God natt. 
 
 
"

Kärlek i bilder.

"
Riktigt otaggad idag. Sov alldeles för länge och ville inte alls vakna när Fredrik försökte väcka mig. När jag väl kom upp så drack jag en massa kaffe och åkte och lunchade hästarna och mockade. Sushi får vila idag, egentligen skulle hon få vila imorgon då det blir lite tajt för mig att hinna med. Får helt enkelt kliva upp i ottan imorgon så jag kan rida i lugn och ro utan stress imorgon. Ganska mysigt att rida tidigt på morgonen i skogen, speciellt om det är fint väder och man får se solen stiga upp.
 
Minella var varit ett trevligt barn även idag, va lite små tjurig ett tag då hon blev lite eftermiddagstrött. Så som hon har härjat så kommer hon nog sova gott inatt.
 
 
Kärlek i bilder.
 
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ