Stallmöte, gårdagens ridning och tvångsbeteénden.

"
Igår var Sushi SUPER fin. Mjuk och fin från början till slut, hade bra tramp, bra bjudning, var fokuserad och bad om ännu en uppgift att få utföra och inte bara göra det hon ska och inte ett dugg mer, sådant gillar jag. Man märker att hon orkar mer och fått upp bättre flås. Har lagt mycket fokus på lösgöring och kondition och så fort hon är "friskförklarad" i ryggen så kommer vi ta nästa steget som är styrka. När jag red bommar här om dagen och skulle få in så många galoppsprång som möjligt på en linje så lyckades vi inte lika bra som vi gjorde för 5 år sedan. Hon försökte verkligen men orkade inte riktigt hela vägen. Så vi ska klättra och jobba på bakdelen, rida mycket samlingar och fokusera på att bygga upp henne. Det känns som en bra plan. 
 
Igår var det som sagt stallmöte och det gick helt okej tycker jag. Ibland for samtalen iväg men det är också trevligt att prata om lite annat. Pratade om torkrummet, inte hänga blöta täcken på torra, städning på logen, förslag till helgjour och lite annat. 
 
Och på tal om helgjour. Från början tyckte jag det lät som en bra idé men jag har faktiskt ångrat mig. Jag har även ännu en "sjukdom" OCD. (tvångstankar och tvångshandlingar) En av mina värsta tvångshandlingar är städning, och att det ska vara på ett visst sätt, på mitt sätt. Fredrik får till exempel inte städa här hemma, plocka undan får han men när det kommer till städning vill jag inte ens att han ska befinna sig hemma. När han försöker hjälpa mig så gör han det faktiskt bra. till 99% rätt men denna 1% är tillräcklig för att jag ska göra om ALLT på MITT sätt, i RÄTT ordning. 
 
Det är lite samma i stallet. Mockningen ska göras på ett visst sätt, på MITT sätt. och även om någon gör rätt så måste jag kontrollera det och det är då jag gör om allt. Som ni hör har jag ett extremt kontrollbehov när det kommer till just mina tvångsbeteénden. Man skulle kunna kalla Fredrik för medberoende. Han vet vart mina gräser går, han vet varför jag blir frustrerad och irriterad fast jag egentligen inte borde det. jag kommer så småningom att börja i terapi för även detta men jag måste lösa min emetofobi först. 
 
När det är aktuellt för exponering med min städning så skulle det vara ett utmärkt sätt att låta någon annan mocka min box, men inte nu. Stallet är min fristad, där jag var den Mikaela jag var innan jag blev sjuk. Nu har i och för sig jag tagit med mig den nuvarande Mikaela även till stallet och det är inte lika jobbigt där som hemma. 
 
Men skulle detta införas nu så vet jag att jag kommer att bli frustrerad och irriterad och det vill jag inte. Som jag precis sa vill jag ha stallet som min fristad. Fri från frustration, irritation och tjaffs som lätt skulle uppstå om det hände nu. Just nu behöver jag mocka min egen box på mitt sätt. Den ända som faktiskt kan mocka min box utan att jag måste kontrollera det är min mamma, vi gör nämligen på likvärdiga sätt hon och jag. Kanske inte helt och irritation kan uppstå men jag behöver inte åka dit och göra om det. Med mamma blir det också lättare då jag inte säger emot henne som jag skulle göra med andra. Jag har helt enkelt mycket stor respekt för mig mor. 
 
Hoppas detta inte misstolkas nu. Men såhär ligger det till sådan är jag. I stallet vill jag göra det som jag älskar allra mest. Umgås med min häst, ha roligt och känna det där bandet som jag bara kan finna med Sushi just nu. Jag vill inte vara irriterad när jag kommer dit då Sushi blir väldigt lättpåverkad av mitt humör och det får INTE hända. Jag älskar oss för mycket för det. 
 
 
"

Emetofobi.

"
Så, nu är jag människa igen. Eller nästan i alla fall, behöver mig en dusch så jag inte luktar och ser ut som en troll. ;) Som jag sa tidigare har jag varit på terapi idag, jag har valt att vara öppen med detta så att mina bekanta förstår om jag är förvirrad, frustrerad arg eller nere. Jag har som alla mina vänner redan vet emetofibi (spyfobi) och går en KPT behandling och nu håller vi på att exponera (utsätta mig för min fobi) och det är otroligt jobbigt och psykisktpåfrästande. 
 
Efter varje exponering blir jag otroligt trött, nedslagen, stolt och yr. Det är så mycket blandade känslor som flyger omkring huller om buller inom mig.
 
Vart lite sen med att lämna Minella imorse så mina planer med att hinna rida sprack. Hade jag ridit först och mockat sedan hade jag kanske hunnit för mockningen kan jag påbörja innan mitt möte och slutföra efter, det går ju inte riktigt med ridningen Men eftersom att jag vet att jag blir helt slut efter dessa möten ville jag vara så klar som möjligt i stallet innan jag åkte. Jag bestämde mig för att Sushi fick vila och det var ganska lämpligt för det har hon inte gjort den här veckan. Efter mötet gav jag hästarna lunch åkte och köpte mig en macka och godis, hämtade Minella och åt godis med henne i väntan på Fredrik och sedan tvärslocknade jag ett par timmar, dumt men jag behövde det verkligen. 
 
 
"

Godnatt.

"
Behöver duscha, städa, tvätta fönster och skära ur en pumpa med Minella men allt det där får vänta. Efter en extremt jobbig timme på terapin idag så är jag helt slut och tänker lägga min under täcket ett tag. Har redan varit i stallet och gjort altt utom att rida, Sushi får vila idag och så gav jag hästarna lunch. 
 
Finns så mycket mer att göra men just nu går det helt enkelt inte. 
Godnatt. 
"

helt slut

"
skriver imorgon om hur det gick i stallet och på stallmötet. är så fruktansvärt trött så jag inte orkar resa mig upp från toaletten. ska gå in och pussa på min dotter sen tänker jag hoppa i säng. godnatt


"

Trams.

"
Jag är hungrig men orkar inte laga någon mat, jag är godissugen och jag har inge  godis, jag måste lära mig en helt ny telefon och blir irriterad när jag inte fattar. Har verkligen en tycka synd om mig själv dag. När Fredrik kommer hem hoppas jag han har med sig en stor chokladkaka som jag kan gotta mig med. Tänkte skriva, gotta mig den till galna hemmafruar men om jag tittar på det så kommer jag inte hinna rida innan stallmötet så nu tycker jag ännu mera synd om mig själv.
 
Jag kryper ner med mina hundar. Unnar mig det och väntar med att tvätta mina fönster som jag egentligen borde göra. Stort steg för mig med min OCD. ;) 
 
Ni får ett bättre inlägg senare som kanske inte innehåller lika mycket "tycker synd om mig själv" trams.
 
På återseénde, 
"

Galna hemmafruar.

"
Jag har fixat stallet, jag har ridit, jag har tagit en kaffe hos mamma, städat iordning, duschat och haft mig. Nu är myskläderna på och så tittar jag på disney junior med Minella men snart byter vi kanal när mitt favorit program med galna hemmafruar. 
 
Idag var Sushi på bus humör. Jag fick INTE tag på henne i hagen och hon sprang runt mig och bockade med glimten i ögonen som sa "ta mig om du kan" "du är inte lika snabb som jag, hahaha". Sen så släppte hon fram mig så fick  jag på halva grimman innan hon sprang igen. Efter några varv till så stannade hon och jag fick komma fram och ta på grimman helt utan problem, hon är lite busig ibland min skrutt. 
 
Efter allt springande i leran blev det spolspiltan och spola benen och det var mindre roligt och hon ville inte alls gå in där, efter lite snack så gick det i alla fall bra. Red ut en sväng och bara galopperade på, skrittade i skogen och så körde vi en lång galopp påväg hem igen. Både hon och jag var nöjda. I helgen blir det till att titta igenom hennes rygg igen. 
 
Nu börjar snart mina hemmafruar så jag måste avrunda strax. Direkt efter kommer mina föräldrar och Lelle på middag. 
 
 
"

Jag saknar dig Tarzan.

"
Red i spöregn idag vilket var mindre roligt men ju mer vi kom igång så glömde jag bort regnet för jag vart så fokuserad och inne i min egen bubbla. Efter ett tag gick en säkring så det var väldigt mörkt nere på ridbanan. Sushi tvärnitade och tyckte inte riktigt det var ok, tänkte att jag liak gärna kunde skritta av då men sen fick jag mig en tankeställare. Jag kunde se staketet svagt och Sushi ska kunna gå framåt utan att se om hon bara litar på att jag leder henne rätt, bra övning i tillit. För 5 år sedan gick det ju alldeles utmärkt att rida i skogen i kolsvarta mörkret så varför skulle det inte gå nu?
 
Fattade galopp och red på en stor volt och de första varven var hon stel som en pinne och hade ingen som helst framåtbjudning men efter ett tag slappnade hon av och bjöd på bra. Då nöjde jag mig och avslutade dagens ridpass. Sedan tog jag in blöta hästar och gav dem alla mat. Kerstin, Isabelle och Ina var där så det vart lite mindre göra för mig.
 
Imorgon åker jag nog tidigt till stallet, eller kanske sent? Beror faktiskt på hur jag mår för de senaste dagarna har jag inte varit på topp. Tur jag har Sushi som alltid får min på bättre tankar. 
 
Måste skriva om inlägget om Tarzan också då det försvann och jag drar mig för att göra det. Det är riktigt jobbigt när jag skriver om honom och allt kommer tillbaka. Samma kväll som jag skrev det som försvann så kunde jag inte sova och hade en stor klump i magen och ville bara gråta. För mig var Tarzan inte bara en häst, han var min bästa vän, min man mitt allt och min familj. ´´. 
"

Innan stormen.

"
Minella gjorde morgon redan klockan 06:00 här hemma. Efter lite lek, ritande och frukost begav vi oss hem till mamma och sa hel och tog mig en kopp kaffe. Minella har varit snäll och lugn hela dagen och det uppskattar jag verkligen. 
 
När vi skulle åka hem var hon jätte trött och somnade självklart i bilen och vaknade när jag löft ur henne, hoppas hon somnar om i soffan ett litet tag så hon håller sig pigg och glad hela dagen sen. Om hon somnar ska jag själv ta mig en stöd vila då jag är lite för morgontrött för att kliva upp så tidigt och så har jag insläpp ikväll så dagen kommer bli lång. 
 
Hoppas det inte blåser upp allt för mycket så jag kan rida ikväll. Men jag har ingen lust att rida om denna storm kommer. Har redan varit med om ett träd som blåst omkull i hagen här för ett tag sedan, jag vill inte få ett träd över oss.
 
Mira har varit med Lelle hela helgen occh han tog även Margit nu så är Märta ensammen. skönt med lite lugn innan stormen kommer och de blir fyra hundar här hela veckan. Nej nu ska jag titta på film
På återseénde. 
 

"

Idag var vi bäst.

"
Kvällens ridpass kan bara beskrivas med lycka. Margit var med och det gick bra som vanligt, satt och skrek i stallet när jag hämtade Sushi. Hon vill inte bli lämnad för då blir hon ledsen.I vanliga fall får hon följa med ner till hagen och vänta utanför men inte idag. 
 
Pappa kom förbi och sa hej medans jag gjorde i ordning Sushi och åkte lagom tills jag skulle ta på henne utrustningen. Jag red på banan idag och värmde upp med lösgörande precis som vanligt och efter att hon fått pusta ut satte vi igång och arbetade lite. Red öppna och skänkelvikningar i arbetstrav och avslutade med förvänd galopp i båda varv och det gick kanon bra. Tänk att ett så litet enkelt tips kan ändra så mycket. travade av henne i lång och låg form och sedan pusta up och koppla loss Margit som satt i bunden i en stolpe på banan. Har jag henne lös när jag rider på banan har hon en förmåga att knalla iväg för hon tycker det är så tråkigt att sitta still. 
 
Efter detta underbara passet stretchade jag hennes ben och nacke och så fick hon massat torkade aprikoser för hon var så duktig. Det är en enosm skillnad sedan hon fick ryggen fixad. Sen fick hon komma ut någon timme till innan det var dags för Moa att ta in dem igen. 
 
Gjorde i ordning allt hö inför morgondagen gjorde jag också så jag får lite mindre att göra imorgon. Imorgon har jag nämligen insläppet så åker dit och rider i samband med det. Egentligen så har ju jag dressyr träning imorgon som jag så gärna vill åka på men vi valde att hoppa denna gång också. Vi ska ringa Inge-Björn imorgon så han får gå igenom henne yttligare en gång så vi verkligen vet hur det ligger till och om de blev någon förändring. Kostar pengar gör det ju såklart. Men Sushi är värd alla pengar i hela världen. När jag vet att hon verkligen är ren och kry då kommer jag sätta fart på riktigt igen. 
 
Jag vill kunna komma ut med henne lite. Tävla lite smått, kanske starta en dressyrklass eller något annat skoj
 
Nej nu famlar jag för mycket. 
Godnatt
 
 
"

Uppe med tuppen och benig rumpa.

"
Imorse ringde klockan 06:00 då jag skulle till stallet och släppa ut djuren. Hämtade upp mamma och så for vi dit. Så fort det gick när man var två som hjälptes åt. Efter att djuren kommit ut och fått sin frukost så mockade jag och gjorde fint i stallet innan jag for hem. Väl hemma möttes jag av en elak dotter men som mjuknade upp efter ett tag. 
 
Lelle och pappa kom förbi och sa hej och sedan städade jag lite här hemma och fixade med tvätten medans Fredrik gick en liten promenad med Minella och hundarna. Nu är jag sopslut och tänkte ta mig en liten stödvila innan jag åker tillbaka till stallet för at rida min underbara Sushi. Undra vad vi ska hitta på idag? 
 
Igår red jag ut en lång sväng med Kerstin och Ivar så Sushi var jätte trött när vi kom tillbaka. Det tar på psyket att hänga på ett kalblod i skogen som tar sig fram hur fort som helst. I förrgår gav jag mig på att tida barbacka igen. Utrustade Sushi med schabrak och själv stoppade jag ner sockor i ridbyxorna för att det skulle bli mer "bekvämt" men icke. Jag kände mig som en skivad julskinka i alla fall och gnällde hela kvällen efter den ritten. Nästa gång lägger jag även på min gelepadd och provar. Skyller på att min rumpa är väldigt bening och att det därför gör så ont. ;)  Jag fattar inte hur Jenny klarade detta. Jag hade fullt upp med att inte gå av så att galoppera var ju jätte svårt. Tur jag har en snäll häst som var kolugn men hon funderade nog vad fan jag pysslade med, vilket amatör typ!! ;) 
 
Ja nu blir det en stödvila, ska även försöka tigga till mig en macka på sängen av sambon. ;) 
På återseénde. 
"

Det får gärna ta en evighet, för det är hon värd.

"
Dagen hiss går faktsikt till mig själv och mitt sätt att mocka Sushis box. Jag läser på många olika sidor på internett hur en box ska mockas för att det ska bli som bäst. Bädd eller inte bädd? Fördelar och nackdelar finns hos alla dessa olika sätt. Jag är väldigt nöjd med mitt sätt och kommer fortsätta att mocka på mitt vis för jag tycker att det känns bäst för min häst. Jag vill inte dissa de som gör på andra sätt för jag har aldrig mockan så och har ingen som helst erfarenhet av att bedömma det.
 
Mitt sätt att mocka då. Jag går verkligen igenom hela boxen, väder upp och ner på ALLT och kastar intill väggen. Jag gör på detta vis för jag verkligen inte vill missa en nergrävd bajs hög eller en kissfläck på ett ställe som hon i vanliga fall inte brukar kissa på. Jag rensar ur alla pluttar jag ser och tar bort allt kiss. Jag resar noga ur allt spån ur grepen innna jag kastar skiten så att ströet räcker och hon får de mjukt och fint. Skulle jag slarva med det så kommer inte ströet som ingår att räcka till. När jag gått igenom allt så bäddar jag ut allt så det liggen bra fördelat över hela boxen och sopar under krubban och vid ingången för där jag har ingen spån ligger så hon kan äta upp allt kraftfoder som hon kastar ur krubban utan att behöva få en en massa spån i munnen. 
 
Fördelar med denna mockning: Det är rent och hygieniskt och jag kan med gott samvete släppa in min häst och veta att jag erbjudit henne renast möjliga miljö. 
 
Nackdelar med denna mockning: Det tar tid. Ingen 5 minuters mockning inte, snarare 45 minuter. Kan kännas lite stressande en stressig dag men jag får skynda långsamt dessa dagar. Men denna nackdel känns inte "jobbig". Min häst är värd denna extra tid för att få en fin och ren box. 
 
 
 
 
 
"

Texten försvann

"
All text om min älskade Tarzan försvann. :/ Den var väldigt lång så orkar inte skriva om den just nu. Får skriva om den en annan dag. 
"

Tarzan

"
 
 
 
 
Visst var han vacker? 
Sista bilden är skadan efter taggtrådet. :( 
 
"

Sopslut.

"
Krattat upp alla löv, spolat av altanen, kastat saker från förådet, trimmat träd, städat inne, rivit fram Minellas gamla kläder och lagt upp på anonns, varit i stallet och ridit, hämta mina hundar hos mamma och nu r jag sopslut. Sambon och alla hundar snarkar redan bredvid mig och jag ska göra dem sällskap nu. 
 
Imorgon blir det terapi igen och jag blir ju alltid så trött på eftermiddagarna efter det så det kommer nog bli en tuff dag. Exponering är jobbigt. 
 
Godnatt. 
"

Inte enligt planerna.

"
Vart varken bommar eller barbackaridning idag. Bestämde mig för bommar men jag orkade inte släpa fram några. Iställer red jag som vanligt lösgörande och lite tempoväxlingar. För att i huvudtaget komma vidare måste man ju ha en lösgjord häst och det är någonting Sushi verkligen behöver för att han är som en okokt spagetti. 
 
Det gick JÄTTE bra. Hon var med mig, hade bra bjudning och var ganska så mjuk och fin. Det märks verkligen skillnad sedan hon fick ryggen fixat, hon känns mer frigjord och har så mycket bättre bjudning. Provade även om galoppombyten i vartannat språng var någonting hos kom ihåg och ja visst gjorde hon det. Provade bara på en långsida och ingenting mer. 
 
Vart ett kort ridpass men jag ville avsluta på topp. Imorgon får vi se var det blir för slags ridning? Jag har nämligen terapi och är mycket tidsbegränsad och jag hatar att bara ha en viss "tid" i stallet. Jag vill inte ha någon tid att passa när jag är där utan kunna stanna tills jag känner mig nöjd med min ridning, mockning, myst ordenkligt och bara få andas stalldoften.
 
 
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ