När lyckan kommer hem

"
Herregud i min skapare så dålig jag varit igår. Fick så fruktansvärt ont i magen och halsen att jag började spy, svällde i halsen och fick svårt att andas. Fick till slut ringa hem Fredrik då jag trodde jag skulle behöva åka in till sjukhuset och jag kan ju inte lämna Minella själv hemma om det nu skulle bli så. Men till slut lyckades jag i alla fall somna och imorse när jag vaknade så var det lite bättre. Självklart var jag tvungen att dricka min morgon kaffe och det kanske inte var mitt smartaste drag.
 
Ridningen idag gick i alla fall bra. Mycket blandad ridning idag ute i skogen. Galoppera långt, långt i morvind. Lite mer krävande trav typ dressyr trav som Sushi tyckte var mindre populärt då man ska syssla med sådant på den tråkiga banan och inte uppe i skogen. Vi klättrade upp och ner för backarna på stigarna i skogen, vi galoppade lite mer samlat på vägen hem på det stället hon fick galoppera på sist och det var också jobbigt enligt damen då hon ville ge sig iväg och ville då istället inte gå framåt alls för att jag inte lät henne få sin vilja igenom. Väntade ut henne och sedan fick jag som jag ville och hon avslutades mjuk och fin. Så det vart kondition, styrka och disiplin idag. Riktigt nöjd faktiskt och riktigt skönt att komma ut i skogen och det hände någonting hela tiden och det trivs Sushi med.
 
Väl tillbaka ville jag inte hoppa av då jag frös så om fötterna och det gör ju så ont då när fötterna slår i marken. Men när jag väl kom av på mitt eget lilla tant sätt så fick Sushi mat och blev kramad lite innan hon fick komma ut i hagen igen.
 
Sen hem och plocka i ordning lite och få lite mat i magen och sedan gnälla lite för det gör så förbaskat ont direkt när jag ätit men när det lugnat sig så åkte vi hem till min älskade mor och far. Jag känner mig hel igen. Äntligen är min trygghet, min mur mitt allt hemma. Dessutom blev jag av med Milli så då kanske det går att sova inatt, det har inte varit så lätt då flickorna leker hela tiden och hittar på massa satyg tillsammans. Även skönt att ha dem hemma igen så jag kan få lite hjälp av min mor med jobbiga saker.  Ni ställer alltid upp för mig, för oss i alla väder. Vi älskar er hela familjen Götland/Hansen.
 
Nu ber jag till gudarna att magen håller sig lugn ikväll då jag alldeles strax ska ta mördar medicinerna.
Godnatt.
 
ps. Jag har pysslat lite idag. Halsbandet är till Mira och hjärtat ska sitta över min och Fredriks säng med någon fin text på.
 
 
 
 
"

Jag dör.

"
Idag blev det en lugn tur i skogen, skritt och lite små trav. Imorgon blir det någonting mer avancerat. har inte gjort något veckoschema för denna vecka eftersom jag har mått så dåligt och inte vetat hur mycket jag skulle orka. idag har jag i alla fall mått bra fram tills nu. Mediciner igen vilket betyder fruktansvärt ont i magen och även extrem halsbränna, aldrig haft sådan halsbränna i hela mitt liv. Jävla apotek och inte lyssna på mig!!!!
 
Nej nu fan lär jag lägga mig ner och typ dö.
Godnatt
"

Har att göra.

"
Imorgon kommer mamma och pappa hem och jag längtar så det gör ont. Varit en tuff vecka som blev ännu tuffare utan  min kära familj. Jag ska typ bo där när dem kommer hem och terrorisera dem med min närhet innan mamma åker iväg igen om en vecka. Hon verkar gilla att plåga mig med sin frånvaro. ;)  
Har klippt Märta idag och ryckt Miras öron, rumpa och klippt tassarna. vart helt ok. Imorgon ska jag gå igenom Miras underull och så ska de alla tvätta öronen och klippa klorna. Margit och Mira blir verkligen vidriga i öronen.
Just nu lever Mira och Milli rövare i sängen och river och tuggar sönder allt i in väg. Ska gå mig en långpromenad med dem imorgon så de får rasa av sig lite energi. Har att göra imorgon då med andra ord, hästen ska ju också hinnas med och min hemläxa. Blir nog godnatter strax för min del.
 
 
"

Inte min dag. Men sjukt fina bilder.

"
En dag som jag bara vill glömma. Varit då¨ligt sedan jag vaknade och har försökt vila bort det två gånger men icke.. Efter andra svängen så åkte jag till apoteket och hämtade ut mina mediciner på det sämsta Apoteket i Tierp, kommer aldrig handla där igen. Åkte till stallet och insåg att någon promenad blev det då inte då jag var alldeles för yr, trött och illamående.
 
Tog in Sushi och lät henne torka samtidigt som hon fick sin mat och under tiden så smörjde jag mina sadlar, träns, skor, stövlar och grimmskaft, stavas det så? Det jobbet kunde jag göra stillasittades med var i alla fall helt slut. Borstade Sushi och tvättade rent hennes skavsår innan hon fick komma in i boxen igen. Hon och alla de andra hästarna får sova inne inatt då det är sådant oväder ute. På vägen hem skulle jag stanna och mata min katt som bor hemma hos mamma och pappa. Men när jag kom dit till deras tomma, mörka hem så kunde jag bara inte lämna Olga där i detta oväder så jag packade in henne i bilen och åkte hem. Nu har hon ätit mat, skrikit in sig lite och ligger just nu och snarkar bredvid mig här i sängen. Älskade katt.
 
Fick några mycket fina bilder på min och Sushi ifrån Isabell som hon knäppte här om dagen. Bara måste lägga upp dem.
 
I
"

Ni fyller mig med kärlek, och så får ni se hur det ser ut i vårat vardagsrum.

"
 
 
 
"

Vilken dag!!

"
Dagen började med att jag såg att någon av hundarna (Mira eller Milli) revir kissad i sängen som jag renbäddade igårkväll. Hade i denna stund kunnat göra tofflor av dem. Sen for jag iväg med Minella till Maggan och sedan hem. Jag hade fortfarande feber och kände mig seg och "efter" i skallen. Efter ett tag var jag bara arg pågrund av flera saker och saknad efter mina föräldrar så jag satte igång och rensade hela Minellas rum på gamla leksaker och så målade jag klart alla möbler som jag påbörjat.
 
For iväg och hämtade transporten och sen vidare till stallet och hade stallmöte. Direkt efter det åkte jag på träning med Sushi. Kan stolt säga att jag åkte helt själv och backade med hästtransporten med häst i, jag borde få första pris för det trodde jag aldrig att jag skulle klara. Träningen gick OK, hade kunnat gått bättre. Sushi skötte sig bra men jag var helt borta i skallen. Glömde bort hru man rider en enkel öppna, fattade inte ridvägarna och var allmänt efter i skallen. Troligtvis för att mina mediciner är slut sedan i fredags. Sushi vart lite små sur på mig och funderade nog på vad jag pysslade med men så fort jag skärpte till mig så gick det som en dans. Nöjd med häst och missnöjd med mig själv.
 
På vägen hem så lyckades Sushi på någe vis skava upp ena benet på en helt plan vägg i transporten så hon fick ett ganska så stort men icke djupt sår, ungefär som ett jobbigt skavsår med andra ord. Så damen får sova inne inatt med Lanza och Beppe. Tvättade rent och fick hjälp av snälla Moa med allt. Tack goa du. Sushi är nog nöjd över att få sova inne inatt så det regnar och blåser ute. De ska stallas in på söndag så då blir det lite mer rutin eller vad man ska kalla det.  Håller just nu på att öka på maten på henne då jag är rädd att tappa henne och det vill jag verkligen inte. Hon äter verkligen som en häst den där damen. ;)
 
Nej nu fan lär jag sova. Är helt slut efter denna långa dag som började tidigt och slutade väldigt sent.
Godnatt.
 
 
"

Inte på hugget.

"
Idag har jag klippt vårat äppelträd och alla våra buskar. Sen for jag till stallet och Sushi var inte riktigt med på noterna idag. Märkte det så fort jag kom till hagen och hon ville inte alls komma med in, efter lite hjälp av Isabell så fick jag i alla fall tag på henne och så fick hon komma in och äta.
 
Ridningen gick sådär. Hon var väldigt mjuk och fin men jag fick inte riktigt fram henne som jag ville. Inte gårdagens framåt bjudning men passet avslutades helt okej. Idag red vi lösgörande och lite skänkelvikningar.

Imorgon blir det dressyr träning för Uffe och på någe vis ska jag lyckas ta mig dit själv. Lyckas koppla på trailern, lyckas lasta i och ur själv och på någe vis lyckas backa med trailern. Får ont i magen bara jag tänker på det.
 
Nu på kvällen blev det lite målning och så bytte jag sängkläder. Har även fått feber och svettas som en gris så tänkte rasta hundarna nu och hoppa i säng.
 Godnatt.
"

pigg och glad.

"
Dagens Sushi kan beskrivas som en unghäst. Hon var så otroligt pigg och ville hela tiden ge sig iväg, hon hade tryck i stegen och låg verkligen på. Vi red till grustaget och klättrade vilket hon var riktigt taggad på och fick ut lite av sin energi. Jag satt och log för mig själv och kände mig lycklig.
 
Sedan blev det lite prat med Isabell. Hon är bra go den tjejen, riktigt förtjust i henne. Träffade även hennes farmor och hon var ju helt fantastisk. På tisdag är det stallmöte och jag har suttit och googlat lite på städschema för stall, tänkte jag kunde hjälpa till och komma med förslag.
 
Förövrigt så är mina mediciner slut och jag har glömt att förnya dem, smart gjort. Undra hur jag kommer må?
 
Nu ska jag äta popcorn.
Bye.
 
"

ogillar.

"
Jag gillar inte att du förstör min fristad...
"

Hiss och diss.

"
Måste ge mig själv en hiss då jag gjort så sina pannband.
Västanå RS. För deras fina anläggning och trevliga gemenskap.
Att sommaren har hållt i sig länge.
Loppisar.
 
 
 
HV polo. Jag tycker att deras saker är alldeles för plottriga och de är överskattade.
Att jag inte befinner mig i Turkiet just nu men mina föräldrar.
 
 
"

Hoppilihopp.

"
Ändrade vecka schemat lite. Hoppade lite idag och klättrar imorgon, passa på när vi hade fint väder. Det gick i alla fall jätte bra. Hon var hela tiden framåt och en gång när jag fegade ur och ångrade mig så hoppade hon ändå och det är TOPPEN när vi pratar om Sushi. Hon kräver i vanliga fall fullt stöd från mig och minsta lilla jag tvekar så stannar hon men inte idag. jag sa nej herre gud och hon sa jo fan, nu hoppar vi. Sedan fick hon mat och allt det där. Ett täcke fick hon även på sig nu när det börjar bli lite kyligare. Måste börja fodra på henne nu då jag inte vill att hon tappar hullet som hon så lätt gör.
 
Sen åkte jag till Tirk och pussade lite på Erland.
 
När jag kom till stallet var jag väldigt otaggad och allt kändes blä, men efter 5 minuter på hästryggen var jag på G.
igår gjorde jag också två nya pannband till henne. Nöjd med dem faktiskt.
 
 
 
 
 
"

Dagens ridpass.

"
Dagens ridpass var kort men intensiv. blev ett konditions pass på en lång grusväg. behöver jag skriva att Sus var pigg och tiggde längre tygel och bad hela tiden om att få ge sig iväg men icke. Jag ville hålla henne i en mellan galopp och bara rulla på. Sendan fick hon stå inne och torka lite, äta mat och vila innan hon fick på sig ett nytt täcke och komma ut och äta lite till. Emma kom förbi stallet med bilen full med hästsaker hon skulle sälja så  köpte lite smått och gott.
 
Gjort mitt första vecko schema för Sushi och mig som är för denna vecka, det ser ut såhär.

Måndag: Dressyr lektion För Uffe. Mycket lösgörande, skänkelvikningar och förvänd galopp och tempoväxlingar.
Tisdag: Vila.
Onsdag: Kort uppdatering av Dressyr lektionen fast inte lika hårt och kände mest av.
Torsdag: Konditions träning efter grusväg.
Fredag: Styrketräning, klättra i skogen.
Lördag: Lite balans träning, hoppa stuts lågt så jag får finna min egen balans utan att störa henne och hon får lösa det lite på egen hand och finna sin balans. (Om vädret inte tillåter blir det vila för damen).
Söndag: Rida ut och rida lösgörande och tempoväxlingar som förberedande inför Dressyrpasset dagen efter.
 
Tycker denna veckans schema känns helt okej. Kondition, styrka och balas och lösgörande.
 
Nu ska jag Fredrik och sju hundar försöka sova på något vis, kommer bli trångt.
Godnatt.
 
 
"

Dressyr träning för Uffe.

"
Är så fruktansvärt trött så blir ett kort inlägg idag.
Träningen för Uffe var helt underbar. kritiken löd att hon är lite för stel ibland men det beror nog på trötthet och att hon är över jobbar, gör mer än jag ber om med andra ord. Den kritiken tar jag som en komplimang. Att rida för Uffe ger oss otroligt mycket och jag får många "aha" upplevelser och han kan plocka fram kunskaper  i mig som jag inte ens visste fanns, han får oss att göra saker jag inte trodde var möjliga. Sushi är bäst, så enkelt är det.

Hela morgonen och förmiddagen har jag målat möbler. Smart idé när jag var ensam med hundarna och en sjuk tvååring som var lite rastlös. Har färg i hela vårt hem där det absolut inte ska vara färg som i soffan, golvet, tapeterna, m.m. Men städgalna jag får fixa det imorgon.

Imorgon blir det en promenad men Sushi så hon får sträcka på benen men ta det lugnt. Hon kommer nog ha träningsvärk så lite vila är på sin plats. Häst är bäst.
"

Liten tävling.

"
Min dag har varit helt underbar. var i stallet till klockan 07 och lyckades backa till bilen till trailern alldeles själv med lite påkopplings hjälp av Simon. Sedan gjorde jag och Lisa i ordning hästarna och åkte iväg och hämtade upp mamma, jag körde till Odenslätt och det är jag också stolt då jag kört häst två gånger tidigare med handledare bredvid. Moa var också med i bilen. Även där är jag mycket stolt över mig då hon var lite bakfull och jag är LIVRÄDD för bakfulla människor och går inte i närheten av någon som är bakfull och nu åkte jag bil med någon som var bakfull. SÅ STOLT!
 
Väl på plats på tävlingen som hållde till i Västanå så vart jag glatt överaskad. Liten trevlig klubb med trevliga människor av alla olika sorter och en salig blandning av hästar, ingen prestige och inge skitsnack. Det gillades enormt. Jag och Sushi tävlade 60 och hela 70 cm. ;) Glad att vi tog det lågt så vi fick uppdatera oss lite och leka istället för att behöva vara så seriös. Skulle lulla runt men både jag och Sushi var laddade så vi busade fram lite, a det resulterade i en första plats och ännu en första plats. Mycket stolt över oss.
 
Väl tillbaka till stallet så blev det städning av trailer, borstning, mat och urpackning. Till det bästa, hör och häpna, JAG BACKADE MED TRANSPORTEN PÅ KOPPLAD, det trodde jag aldrig om mig själv som inte ens kan backa med endast bilen. Okej jag fick hjälp av Simon och Lisa som sa hur jag skulle göra men ändå. ;)
 
Åkte och lämnade transporten och sedan stannade jag till på TIRK och Kramade om fina, underbara Erland som flyttat dit. Kan hästlivet bli bättre? Båda mina godingar står i Tierp.
 
Nu blir det sova av. Imorgon väntas vår första dressyr lektion för Uffe, då blir det jobba av för min del med andra ord. Sedan blir det några dagar med lugn ridning och vila för Prinsessan, ÄLSKADE UNDERBARA BÄSTA HÄST, SOM JAG ÄLSKAR DIG.
 
 
 
 
Bilderna är tagna av Moa och Lisa Morrison som ni kan hitta på teammorrison.blogg.se
Tack så hemskt mycket för bilderna.
 
"

flätor är inte min grej.

"
Imorgon ska jag och Sushi iväg på tävling och skutta små hinder men det kommer kännas som 110 för mig då jag blitt en liten fegis. Ska bli riktigt roligt och har stått och borstat henne, dammsugit henne och flätat svansen på henne. Nåja jag försökte mig på en inbakad flta som jag aldrig någonsin gjort förut, det vart verkligen ingen inbakad fläta utan någonting helt annat som hette någonting på fisk tror jag det var?!? ;) Såg fin ut ett tag men sen rasade den isär och var mos av allt så Isabell hjälpte mig att göra en riktig och fin inbakad fläta, Mycket tack till henne. Nu står Lanza, Sushi och beppe inne för natten och har det gott.
 
Här hoppade vi här om dagen. Jag ser typ skräckslagen ut.
 
Här har ni min otroligt "fina" fläta innan den gick isär. ;)
 
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ