Överaskad.

"
Ikväll förvånade Sushi mig, någon smällde nämligen raketer i närheten men vid själva "smällen" stannade hon bara till och spännde upp sig. Problemen kom när jag skulle få fram henne igen, hon var spänd som en fiolsträng, sprang med huvudet högt och tappade helt fokus på mig, hon kastade sig i ena hörnet och helt plötsligt var alla hinder i "båset" läskiga så fick lägga om min "ridplan" lite och helt fokusera på att få henne avslappnad och inte så laddad. Till slut gick hon mjukt och fint igen och då nöjde vi oss.
 
Så förvånad att Sushi reagerade såhär, det brukar inte röra henne ryggen över huvudtaget, men samtidigt tycker jag att det är lite roligt att hon fortfarande överaskar mig. Efter att ha tagit in dem blev det grillat hemma hos mor och far tillsammans med Lelle, gott och trevlig.
 
Nu glor jag på en sjukt bra film, så tappade helt vad jag skulle skriva. 
 
"

Träns ....

"
Suttit ända fram tills nyss och muttrat för mig själv vid köksbordet när jag monterat och fixat med Sushis träns. Hennes ena träns i storlek full har en för lång käkrem, nästan förkorta sidostycken (sista hålet går bra) och nackstycket är något kort så pannbandet hamnar lite högt upp och som jag inte kan dra ner för jag måste ha spännet högst upp på kökremmen, remonten däremot har jag på mitten, lagom och bra. Efter lite pyssel och bytt remmar mellan träns skurit upp ett större "hål" i pannbandet så det går att trä på utan att jag blir galen så blev det okej, Jag fick fel pannband på tränsen bara och för att byta måste jag montera ner hela det ena tränset och det orkade jag bara inte så det får vara så länge.
 
Idag fick jag också hem mitt "breda nackstycke" och jag red i det lite smått idag men kan inte riktigt komma med en bedömmning efter ett ridpss. Det kommer när jag känt efter lite mer, jag hoppas det blir bra för det var ett bra, billigt alternativ som jag kan plocka av och på hur jag vill. Jag tror jag kommer bli nöjd. 
 
Sushi var lerig från topp till tå när jag kom till stallet och när hon till slut var ren så var jag istället skitit från topp till tå. Ridpasset idag var kort då vi båda var lite ofokucerade och sega, det får man vara ibland. Sen hem till familjen och äta tillsammans med min mor och far. Efter maten var det en promenad med mamma och alla hundarna medans herrarna och Minella pysslade med annat här hemma. Jag bara älskar vår sammanhållning.
 
Nu ska jag titta på film. 
Godnatt. 
 
 
"

Mr snabeldrake och fru dammtrasa.

"
Hello! 
Idag har jag tillbringat dagen med Mr snabeltrake och fru dammtrasa. Det var på tiden, jag har utsatt mig länge nu i exponeringssyfte. Det är det som är så svårt med att min OCD till stor del riktar sig mot städning för det är ju någonting man ska göra, jag måste bara hitta balansen till vad som är normalt. Jag gjorde i alla fall allt i fel ordning  och det känns obra men det är väl så det ska kännas antar jag. 
 
På kvällen hade vi familjen här på middag men jag var inte hemma då jag var i stallet och skötte om Sushi som är lite hängig och inte ville äta upp sin frukost imorse. Får hålla lite koll på min käraste, hon åt maten nu ikväll i alla fall efter att jag hade borstat av all denna lera och spolat hennes hovar. 
 
Fick även krama om Susanna som var på besök hos Moa och det är alltid lika trevlig. Tog även in hästarna när jag ändå var där så Kerstin slapp åka upp en gång till. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig ny duschad i min ren bäddade säng, finns ingen bättre känsla. 
Godnatt. 
 
 
"

Sjuk

"
Fy vilken hemsk dag. Jag blev magsjuk inatt och det har jag inte varit på 15 år, juldagen 1999 för att vara exakt. Jag har inte ätit sen i torsdag och känner mig därav lite extra svag och inta fan tänker jag inte äta heller, mat finns inte på min att göra lista precis. Har även haft en otrolig huvudvärk i brist på kaffe så på eftermiddagen pinade jag i mig en kopp och det tog emot men huvudvärken släppte. Första gången i mitt liv som jag inte flyr från spyor och så blir jag sjuk själv, inte okej. 
 

Att åka till stallet och mocka var motigt, att Sushi rört omkring det lite extra i boxen var ju riktigt passande, inte ville hon komma in heller så jag fick klampa omkring i leran, när jag väl fått in henne och Ivar så ser jag att hon är lerig från topp till tå, det är sådan där dryg lera som är omöjlig att få bort och det tog en halvtimme att bara spola av hennes hovar. Idag ville hon mig ont. ;) Jag hade tänkt att rida en sväng men det fanns inte på kartan, var svettig från topp till tå och helt slut när jag var färdig med allt så idag fick hon allt vila. 
 
Nej nu tänker jag gå och lägga mig och hoppas jag vaknar frisk och kry imorgon, vill städa då vårat hem är skitigare än det någonsin varit, till och med Fredrik fick ett utbrott här om dagen när det var så smutsigt, ja nu såg han att det försvinner inte av sig själv. ;) Han har gått och plockat hela dagen här hemma då han är extremt rastlös efter att va varit inne låst ett par dagar, själv har jag legat som ett slakt och tyckt synd om mig själv. 
 
 
"

På väg hem till mig.

"
Äntligen på väg hem till mig. 
Anatomical Neck Pad
 
 
"

Seg dag.

"
Dagen började tidigt då jag idag hade utsläpp. Jag släppte ut Ivar och klädde på Sushi för en uteritt. Sushi var pigg och glad och vi red till grustaget och klättrade, det uppskattades av Damen. På vägen dit träffade vi Anders med hund och pratade lite och så fastnade jag med benet i ett träd då jag missbedömde avståndet mellan två träd, ont som fan gjorde det. 
 
På vägen hem hade hon bråttom och låg på och det var svårt att hålla balansen för en annan i dressyr sadel. Men rudturen var mycket trevlig och givande, vi gjorde bara roliga saker utan krav och hårt arbete, det var vad vi båda behövde. 
 
Väl hemma igen somnade jag som en stock, vaknade av att jag badade i svett och frös så otroligt mycket, det har gått i vågor hela eftermiddagen och jag har varit lite hängig. Antagligen för att det varit väldigt psykisktpåfrestande för mig nu när Fredrik och Minella varit magsjuka. 
 
På kvällen kom pappa och Lelle och åt lite tårta och drack kaffe. I övrigt har vi bara lekt med Minellas lego och tågbana. Ska snart hoppa i säng och förhoppningsvis vakna med ny energi imorgon. Behöver Duscha och städa här hemma. 
 
På återseénde. 
 
 
"

Minella 3 år och magsjuka.

"
Äntligen går denna dag mot sitt slut. Idag är det min kära dotters födelsedag idag, hela 3 år blir hon idag men den inleddes på sämsta tänkbara sätt då både hon och Fredrik vaknade med magsjuka. Ingen tårta, inga besök och bara ligga i soffan och må dåligt hela dagen. 
 
Själv kan jag inte låta bli att känna mig lite små mallig, detta var det slutgiltiga provet för att se hur pass bra terapin har gått med min spyfobi, och jag klarade det så jävla bra, STOLT över mig själv och har uppnått två bra mål på två dagar. 
 
Vi får fira Minella en annan dag istället, då kanske även morfar är bra i foten, mormor är hemma och även farmor och Sofia hunnit komma hem hemma. 
 
Eftersom jag blev la jävla uttrålad men ville inte åka hemmifrån då jag hade Minella eftersom Fredrik låg som en slaktad gris så passade jag på att rycka färdigt Mira, det tog sin lilla tid och mina fingrar gör ont men hon är äntligen klar. 
 
Imorgon har jag utsläpp och sen ska jag städa bort magsjukan här hemma och även försöka hinna med att dammsuga och torka golv hemma hos mamma och pappa inför moders hemkomst, pappa kör med mig nu när han har lite gipts på foten, kryckmongo. 
 
Nu tänker jag hoppa i säng, grattis igen min älskade dotter på din stora dag. <3 
 
"

Uppnått ett mål men älskade hästen.

"
Dagen ridpass, wow. Vi har idag uppnått ett av mina mål, inge storslaget, jag har inga sådanna mål i huvudtaget då vi redan gjort allt som jag velat uppnå tillsammans med henne. Detta mål var att åter igen finna styrka och klara av att rida i en väldigt samlad galopp och få in så många  galoppsprång  som möjligt mellan två sockerbits hinder som det är 21 m emellan. Vårat "rekort" från förr är 8 st och det var mitt mål att komma dit igen, det klarade vi idag, jävlar vad jag älskar dig häst, och så stolt jag är över oss. 
 
För att nå detta mål har jag inte gjort denna övning om och om igen utan bara några få gånger, mest för att se hur långt vi har kommit på vägen. Jag byggde ju igår upp en liten "bana" men tre olika moment som man kunde rida runt om och om igen. På ena sidan var det sockrbits hinder med 21 m i mellan, på ena kortsidan en 10 m volt mellan två koner som skulle ridas i galopp och på den andra sidan var det skänkelvikning in mot mitten och sedan ut tillbaka på spåret igen. Det hände någonting hela tiden utan att det var för intensivt och utan en massa transportsträckor då de får Sushi ofokuserad och oengagerad, detta var en bra övning då jag lätt slutar rida efter hinder och Sushi blir då lång, nu fick jag ingen möjlighet att sluta rida och för Sushi var det en bra övning då hon när man går ner en gångart tappar ridbarheten, blir lång och tror det är dags för lite vila. 
 
Sushi är väldigt duktig på att inte vänta. Rider jag snett igenom i galopp så byter hon galopp innan jag ber henne om det och det resulterar i att hon kommer i obalans, nu var hon tvungen att hela tiden vänta på mig och vart väldigt lyhörd och då klarade vi äntligen att få in 8 galoppsprång och hon gjorde det utan att vi fick slita arslet av oss, hon baar sig bra och jag kunde göra små förhållningar och få svar direkt. 
 
 
Långt inlägg men idag är jag stolt och kan inte låta bli. Dessa ridpass får mig att direkt glömma bort den irritation jag kände igår då hon inte alls ville komma in. Jag är stolt över Sushi, stolt över mig och stolt över oss. Jag har aldrig gillat dressyr men med denna häst är det riktigt roligt att rida dressyr då hon ger mig så mycket. Jag älskar dig Sushi, så otroligt mycket. 
 
 
 
"

Jäkla sto!!

"
ja, min dag började hur bra som helst. Hjälpte pappa, fixade i ordning Minella och pysslade lite. Åkte till stallet och gjorde alla sysslor innan jag åkte på min terapi och det gick jätte bra, efter terapin skulle jag rida men där blev det stop, hade byggt en liten bana med små sockerbits hinder och bommar då jag hade tänkt rida lite tempoväxlingar mellan sockerbitarna och skänkelvikningar på andra långsidan men jag fick inte tag på hästen. 
 
Sushi är känd för att vara svår att få tag på emellan åt och det går inte att lura eller locka henne, hon låter sin fångas när hon vill det helt enkelt och när hon "retats" färdigt så står hon där hon står och man kan lugnt ta henne. Svårare är det nu när Ivar inte vill bli lämnad och hänger på henne när hon springer runt och när Sushi okejat mig så går han emellan och låter min inte komma åt henne, lite svårt att ändra på när de går i den stora sommarhagen. 
Jag gav upp, jag får rida min lilla bana imorgon istället, både hon och jag fick springa i hagen i alla fall, nöjd och glad blev hon när jag gick där ifrån och hade den där busiga blicken i ögonen, jäkla sto!! 
 
Sushi är väldigt speciell. Hon är snäll och väldigt lätt att ha och göra med, vem som helst kan leda henne och pyssla om henne. Det finns ingenting ont i henne, hon bits inte, sparkas inte, bockar inte och stegrar inte MEN, hon är svår att komma riktigt nära inpå, hon släpper inte in en helt till 100% och hon har mer koll på saker och ting än du kan ana och hon låter sig inte vara en underhuggare, hon visar det inte genom att utmana dig fysiskt utan hon gör det psykiskt, mer om det i "Mina hästar genom tiderna" Sushi är nämligen näst på tur. 
 
Gårdagens ridpass då. SÅ JÄVLA FIN HON VAR!! Det blev ett lite hårdare dressyr pass men mycket samlingar och hon fick verkligen arbeta igenom hela kroppen. När det blev lite jobbigt försökte hon komma undan med att stutsa lite men gav med sig snabbt. Sushi tycker om att arbeta, hon vill ha utmaningar som är lite kluriga för hon är jävla bra på det. Efteråt var vi båda två väldigt nöjda och hon fick lite gott som belöning. 
 
 
Idag träffade jag även Isabelle och det var ett tag sedan sist. Snart kommer hennes hästar hem och jag är riktigt nyfiken på dessa. Ska få gossa lite bebis och kommer garanterat bli kär i detta lilla sto, det tror jag Sushi också kommer bli, hon gillar bebisar. :) 
 
 
"

Hemma / borta

"
Nu har jag haft Sushi uppstallad i 6 månader och tänkte skriva lite för och nackdelar med att ha Sushi hemma och att ha henne uppstallad. 
 
Fördelarna uppstallad: 
Sällskap, Så skönt att slippa vara ensam i stallet dag ut och dag in. 
Delat ansvar, Att dela på alla insläpp, utsläpp, fodringar hit och dit m.m.
Ridbanan, Att ha en belyst ridbana men hinderpark och massa annat smått och gott precis intill stallet är ingenting jag har haft tidigare och det är underbart att nu ha det, man kan träna mer seriöst och mer ordentligt. 
Någon annan, Någon annan hämtar hö, hösilage, stallpellets och allt det där som man måste ha i ett stall, det är otroligt skönt att slippa allt det där. 
 
Nackdelarna uppstallad: 
Sällskap, Sällskap har inte bara sina fördelar utan det finns även en massa nackdelar. Det är olika åsikter, kör sitt eget race, små tjafs, pratas bakom ryggen, låter andra göra jobbet, låta andra betala m.m. listan kan göras lång. Men nu har det ordnat upp sig och det kan inte bli sämre. Jag har varit dålig på att prata andra har varit dåliga på att prata och efter en del ändringar i stallet så kan det som sagt bara bli bättre.
 
Lång till allt, Jag som är van med mitt lila mini stall tycker att det här stallet är jätte stort fast det egentligen inte är det och tycker därför att det är långt till sadelkammaren, långt till foderkammaren och långt till hagarna, haha så jävla lat jag är. ;) 
 
Inte på mitt sätt, Eftersom att stallet inte är mitt och vi är flera som står där så måste man anpassa sig efter varandra såklart, ingen ont om det men jag är inte van att anpassa mig efter andra och har år ut och år in haft mina rutiner, alla saker har sin egen plats på mitt sätt, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men man får helt enkelt inte alltid som man vill. Det måste planeras mer med täcket då man inte kan ha så många framme, ta ut dem en viss tid, ta in dem en viss tid m.m. Detta fungerar nu bra men jag hade kanske gjort annorlunda hemma men som jag vet inte fungerar i ett inakorderingsstall. Att detta är svårare för mig beror på min sjukdom, jag vill ha kontroll och i mitt eget stall kunde jag ha det, nu kan jag inte det och det är egentligen bara bra, eftersom jag vill bli frisk. 
 
Fördelarna i mitt eget stall: 
Det är mitt, i mitt stall kan jag göra på mitt sätt, det ser ut som när jag lämnade det sist och jag har koll på precis allt, allt i från hur grepen är upphängd, hur mycket hö det finns framburet, m.m. och går någonting sönder så slipper jag skämmas för det är inte någon annans. 
 
Nära, Eftersom mitt stall är mini, anpassat till mig och hur mycket saker jag har så finns allt nära. Sadelkammaren är ett steg från gången, hagen precis utanför dörren, vattnet 2 steg från boxarna m.m. Allt är på samma ställe så att säga. 
 
Hela sadelkammaren är min, så jag kan sprida ut mina saker, behöver inte vara rädd att blanda ihop med någon annan och kan ha alla saker lätt åtkommliga och inte ner backade. 
 
Nackdelarna med eget stall: 
Ensamhet, Jag var varit så ensam dag ut och dag in, år ut och år in, ingen att prata med, ingen att dela erfarenheter och tankar med. Detta saknar jag inte, man gick ju att pratade med sig självl till slut. 
 
Ingen ridbana, Jag hade min alldeles för smala gräs volt som fungerade men inte alls som en riktig ridvolt, ett hinder hade jag och min lilla permanenta "bank". Jag var tacksam som hade in lilla volt då vissa inte har någonting alls och jag kunde jag faktiskt sätta ut en lampa så jag såg någonting men det går inte att gemföra med en RIKTIG ridvolt, oj vad jag älskar den där ridbanan, även om jag faktiskt föredrar att rida ut så är det underbart att ha denna möjlighet. 
"

Mysig ridtur.

"
Hallå där. 
Denna dag börjar gå mot sitt slut och jag sitter nu i soffan tillsammans med alla 8 hundar. Imorgon ska pappa oppereras och det blir en del pyssel med hundar och allt tills mamma kommer hem igen. 
 
Ridturen Idag gick mer än bra. Sushi var pigg och glad, vi red ut i skogen och letade efter nya stigar och vi hittade en där det låg en stock som vi kunde hoppa (kliva) över, vi skuttade över diken och hade det trevligt i solskenet. Mike och Tony hade även öppnat upp så de kunde skpringa ut i den stora sommarhagen och det uppskattades enormt mycket när de väl klev in där. 
 
Jag var även iväg och köpte 2 påsar hestekraft till damen, hon är dyr i drift det röda stoet, inge ekonomi körning där inte. Tony har även sladdat banan och gjort den fin två dagar i rad och det uppskattar jag enormt mycket, tänka sig att ha en snöfri, isfri, ny sladdad, belyst ridbana i Februari, det är inte tokigt inte. Dessutom en fin hinderpark, vattenmatta och annat smått och gott. 
 
 
"

aktiv förmiddag

"
Här hemma har vi varit aktiva på förmiddagen. Vi har gått med hundarna tillsammans och så har Fredrik städat bilarna medans jag plockade i ordning inne, sopade altanen och klippte om Märta då det inte blev så bra igår. Sitter just nu och väntar på att kaffet ska bli klart och sedan ska jag åka till stallet. Med solen kommer glädjen och energin. 
 
Ikväll står rycka Mira på schemat, nya hyllplan ska upp i Minellas garderob, köpa spån och foder och även handla mat till oss själva. Fullt upp med andra ord, men bara passa på när energin finns. 
 
 
"

Trimmat mina svarta

"
Idag var vi med Minella på BVC och hon följer sin kurva bra, till och med lite under sin kurva på längden och hon är ändå längre än alla 3 åringar jag känner. Gjorde stallet samtidigt som vi ändå var i Tierp, Fredri fick hjälpa till han också. Hem och få lite mat i magen och så kom pappa på fika, vi köpte med oss gott med från Tierp och bjöd på. 
 
Precis när jag hade tänkt åka tillbaka till stallet för att ta in kusarna så ringde Kerstin och sa att hon kunde ta in dem då hon redan var där och det var jag väldigt tacksam för så jag slapp åka in till Tierp en andra gång, istället spenderade jag den tiden åt att trimma mina två svarta hundar, de som minst behövde det men vill inte trimma Mira när Minella sover. Nu är de nybadade och fina, Mira får jag trimma imorgon istället så är alla klara sedan. 
 
Har även hunnit med en promenad i skogen med mina kära små vovvar och nu är det snart dags att nanna. Lite gott i soffan först bara. 
 
 
"

Framsteg

"
Det känns som att jag har gjort framsteg med mina tvångstankar inom städning när Fredrik säger: Jag och Minella åker iväg ett tag, så du får vara ifred ett tag och städa i ordning lite. Haha, va gullig du är Fredrik, och väldigt "hjälpsam". 
 
Igår då, Sushi fyllde hela 15 år igår och det firades i skogen tillsammans med Kerstin och Ivar, vi klättrade och hade det allmänt trevligt. Vi mötte även Inge-Björn med sin hingst och Sushi som är ett sto larvade sig inte över huvudtaget, och Ivar som är en väldigt dominant valack som värnar om sina egna brydde sig inte heller, duktiga hästar. Vi bytte vatten i hagen, pysslade med dem, skrev lite schema för in och uttag och gjorde allt som man gör i ett stall.
 
På kvällen tittade jag och Fredrik på en gammal säsong av Paradise Hotel och åt chips, jag gjorde även manikyr och pedikyr på mig själv och det behövdes verkligen, nu känner jag mig "ren" igen. 
 
Ja bara sätta igång med dagens sysslor och sedan blir det stallet och så ska jag vinka av min älskade mamma som åker iväg ikväll. 
 
Hoppas ni haft en trevlig helg. 
 
 
"

Morotsskaka.

"
Hej och hå. 
Denna dag har gått i ett och min förmiddag var som en dimma, glömde allt och var tvungen att dubbelkolla i stallet så jag hade gjort allt, i vanliga fall så går det på rutin men inte idag inte. Glömde saker där, glömde saker hemma och glömde bort mig själv lite, antagligen lite sockerbrist för med lite morotskaka i magen som Svärmor och svägerska bjöd på så mådde jag mycket bättre. Dock var jag inte särskilt social så jag  var extremt trött, förlåt för det. 
 
Med min i stallet hade jag Susanna och henne har jag saknat, fin flicka det där och vi kommer bra överens. Fick mig även en ny telefon idag, en iPhone 5s av min kära mor och far och igår fick Fredrik en Z1 av dem, mina föräldrar är helt enkelt bäst på alla sätt och vis och vi är otroligt bortskämda av dem och de hade varit bäst även om vi inte fått pateriella ting för deras kärlek till mig, Minella och Fredrik är är oslagbar, stor och äkta. Vi alla älskar er otroligt mycket. 
 
Just i detta nu är min man på arbetsintervju i Uppsala och Minella somnade som en stock redan klockan 19:00. Jag har krypit i min sjukhusrock krypit ner i sängen och tänkte läsa lite i min älskade bok som jag snart läst ut och det är den sista av 3 och jag vill ha mer, älskar dessa böcker. 
 
Imorgon ska Sushi skos och efter det blir det en liten ridtur. Tycker inte om att helgen närmar sig då älskade mamma far iväg igen, hon kom ju precis hem efter att ha kommit hem flera dagar för sent, kommer ta tid innan jag blir van med detta, inte för att vi har varit hemma hos dem sedan hon kom hem, men hon ska bara vara hemma, finnas där och inte någon annanstans. 
 
 
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ