Världens bästa häst.

"
Dagen ridpass var nog det bästa sedan hon kom hem till mig. Vilken bjudning, vilken bärighet och sådan arbetsvilja. Hon var så mjuk fin och la sig inte i min hand en ända gång. Jag red mycket samlingar i båda trav och galopp för att se hur stark hon har blivit och jag kände tydligt att träningen gett resultat. JAG BARA ÄLSKAR DIG SUSHI. 
 
Känner att  jag bara vill komma till en lösning med hennes transport problem nu och även där ser jag ljus i tunneln. Just nu kör vi uteslutnings metoden och imorgon ska hon provköras igen, för imorgon kommer nämligen hennes gamla tränare och ägare upp för att titta på henne och han ska även titta på henne och se vad det kan bero på, Peter är otroligt erfaren och har haft ögonen på Sushi sedan hon var 1,5 år så han känner till henne mycket väl. Känns otroligt roligt för en annan att få höra om hur hon var då och är nu 14 år senare. Jag känner mig lyckligt lottad.
 
Inatt kommer jag kunna sova gott pågrund av denna underbara häst. Föregående natt var rena mardrömmen efter jag läste ens sak om min ena hunds uppfödare, kändes som en rejäl käftsmäll och jag fick extremt ont i magen. 
 
Godnatt. 
 
 
"

I min box.

"
Någonting som jag lägger ner ganska mycket tid och pengar på är faktiskt Sushis box. Jag mockar inte bädd (lämnar kvar kisset),  jag har aldrig gjort det och bör kanske inte ha en åsikt om det då men av det som jag har sätt så har 90% av de boxarna varit blöta, mörka och sett allmänt äckliga ut, sen har jag också sätt hästar och människor som sköter det bättre och inte rör omkring så mycket och då ser det fräschare ut. 
 
Jag lägger ner mycket tid på det pågrund av att jag mockar så grundligt varje dag och vänder upp och ner på hela boxen för att säkert veta att jag fått bort allt. När jag är klar är allt jämt fördelat där jag vill ha hadet och det ska vara raka kanter och inge bullar här och där.
 
Pengar lägger jag ner en hel del extra då jag mockar kiss och då går det åt mer, dessutom blandar jag kutterspån och stallpellets. Har jag bara stall pellets blir det för konpakt och jag har svårt att få fram endast kisset utan att få med massa rent spån och så  är risken större att jag rör omkring kisset. Med kutterspån blir det istället alldeles för lätt och mer rörigt och där med lättare grisigt. Men tillsammans blir det en bra balans om man har rätt mängd av varje. Dessutom vill jag ha mycket strö så det blir så mjukt och mysigt som möjligt och det gör ju också att det kostar en hel del mer och det tar längre tid att mocka, men det är det värt, jag vill att Sushi ska ha det så. 
 
Många tycker att jag är töntig och att det är onödigt och de får dem gärna tycka så länge de hålls som tankar och inte blir en massa sura miner,  hur jag vill spendera min tid och mina pengar är upp till mig och ingen annan. Sen om andra vill mocka bädd för att sprara tid och pengar är upp till dem. Jag bryr mig inte så länge inte boxen blir allt för grisig och det går ut över hästen. Sen kan jag ju tycka och tänka om det också men det är ingenting jag kommer gå och påpeka till var och en som mockar bädd. 
 
Jag mocka till och med ALLT när jag hade mina hästar på lösdrift under tiden som mitt stall bygdes. Då hade jag en D ponny valack, ett D ponny sto och en shettis hingst  tillsammans och de gick in och ut som de ville på dagarna och så stängde jag dörren om nätterna när kylan slog till. De gicks ju omkring en hel del mer än vad de gör i en box och de tog lång tid varje dag att mocka denna lösdrift men jag gjorde det, dag ut och dag in, självklart med mycket hjälp av både mamma och pappa.
"

Sushi, det är ingen häst du kan trampa på.

"
1-0 til Sushi idag, hon ville nämligen inte bli tagen i hagen idag, det var inte tjurskallighet utan busighet som övergick i en påminnelse. Sushi är ett sto och det märkt i vissa fall. Man kan aldrig tvinga denna häst till någonting utan allt ska ske på bådas villkor och det påminnde hon mig om idag, att hon kommer till mig för att hon vill det och inte för att jag bestämmer det, jag lät henne ta den vinsten men stanna ett tag i hagen och smackade på henne så hon skulle springa mer, just för att även jag vägrade förlora. ;) 
 
Hade det varit Tarzan hade jag aldrig kunnat låta honom vinna, då vart hon dryg i en vecka efteråt och visade man de minsta lilla rädsla eller osäkerhet vart han elak, rent ut sagt farlig, Tarzan fick inte ha makt eller snarare kunde han inte hantera makt på ett bra sätt. Som jag har kämpat med att få denna ponny med mig och inte emot mig, det tog flera år av blod, svett och tårar men efter allt detta slit vart han min bästa vän och han lät mig vara ledaren och då var han underbar, men han var ju alltid tvungen att testa om man kunde gå lite över gränsen. 
 
Sushi kan jag låta vinna ibland, eller i alla fall låta det bli på hennes villkor. Sushi kan man inte bossa över och stöter man på ett problem är det ingenting du kan göra för att tvinga henne över det, du får leta andra vägar för att det ska bli på bådas villkor, sammarbete eller ingenting. Sushi är ärlig och snäll och gör ofta som jag ber om fast hon inte kanske alltid vill, men ibland kommer påminnelsen om att hon inte gör som jag vill för att jag säger åt henne att göra det, utan hon gör det för att hon vill det eller bara vill vara lite snäll. 
 
Med andra ord blev det ingen ridning idag men många leénden när hon sprang omkring i hagen. Jag blev inte ens irriterad för det var inte så viktigt att hon skulle gå just idag, vi hade ingenting att passa eller så. Älskade underbara häst. 
 
 
 
"

Fjärranhöjder

"
Idag åkte jag och Minella och badade på Fjäranhöjderbadet, det var väldigt roligt att få komma iväg och göra någonting själv med henne. Vi badade mest i bubbelbadet för där ville Minella vara då det är varmt där sa hon, men vi åkte också vattenrutchkana flera gånger och hon åkte den stora själv flera gånger. Vi hade en toppen dag. 
 
På vägen hem stannade vi till på hööks så jag kunde köpa en putsbox, mina hinkar hade gjort sitt och jag ville kunna stänga den. Hade en sådan förr men bytte till hink för jag trivdes bättre med det så vi får se hur länge denna används. 
 
Sushi hade sin vilodag idag vilket hon har förtjänat. Men jag tog in henne och borstade på henne och så klippte jag nere vid hovarna, under käken, lite här och var där det behövdes. Smörjde även in hennes svansrot med olja och tvättade henne. Vi myste och hade det allmänt mysigt. Fyllde även på hennes box med massa pellets. 
 
Nu ska jag sova efter att ha tittat på Paradise hotel. 
Natti 
"

Klippt hund och hoppat häst.

"
Dagens ridpass, wow!!! 
Hon var fantastiskt, bäst, och underbar. Ställde upp ett hinder och tänkte ta mig ett par språng efter att ha ridit fram med mycket lösgörande tills hon var riktigt mjuk och fin, därefter hoppade jag ett par språng på en oxer. Som hon laddade, och verkligen tog tag i uppgiften, Det brukar vara jag som säger "kom igen då" men nu var det hon som sa det till mig. 
 
Det som är så roligt är att hon verkligen har blivit snäll mot lilla mig, för 5 år sedan krävde hon perfekt ridning annars fick det vara, ingenting gratis med andra ord. Nu tillåter hon mig att fela och hjälper till att reda upp det och hon har en helt annan glöd. Kanske för att vi då red på en mer seriös nivå och hoppade regelbundet vilket vi inte gör nu och då blir det lite extra roligt.  Så nöjd med dagen pass. 
 

Hade även med mig Margit idag och hon skötte sig som vanligt, känner mig otroligt tacksam och stolt över denna hund efter att ha haft med mig Mira, Märta och Melicia igår. Mira som är feg, Märta som är på tok för kaxig för sitt eget bästa och Melicia är djävulen själv, Margit hon bara är. Hon är inte ivägen, springer inte och pysslar med en massa annat och hon skäller inte ut katterna. JAG BARA ÄLSKAR MARGIT. Knäppte kort på henne på vägen hem och insåg att det verkligen var dags för trimmning, tyvärr har min gett upp och jag kände att det inte kunde vänta så fick helt enkelt ta till saxen, (jag har slutat rycka henne). Ja, inte vart det lika bra som med trimmern men det får duga, ska rätta till det snea skägget sedan men inte just nu. Snacka om att hon var sur efteråt som nu även kan se på bilden. 
 
 
 
"

Full fart i stallet.

"
Blev till att pyssla lite i stallet idag igen, har börjat städa lite smått i sadelkammaren och det är stor skillnad för att ha gjort så lite. När mer saker försvinner tänkte jag göra det lite mer noggrant. 
 
Skulle egentligen ha tömkört idag men jag vart så ridsugen så red istället. Blev ett riktigt hårt pass för damen. Hon var pigg och lite spänd pågrund av att hon var så pigg, till och med att hon trippade när jag tog in henne från hagen. Hela framridningen fick jag kämpa för att få henne avslappnad och att hon inte skulle springa framför mig eller stutsa. Men när jag väl fick ordning och reda så fick jag verkligen ordning och reda. Hon kändes otroligt fin och mjuk och bad om mer och bar sig själv väldigt bra på sitt yttre bakben. En mycket nöjd jag som skrittade av henne och så fick hon massor av morötter när vi kom in. 
 
Kerstin kom också till stallet under tiden som jag red så hon kom ner på banan med sin Ivar red med oss. Jag märkte inte ens när Kerstin kom med bilen fast det åker förbi precis vid ridbanan, snacka om att jag går in i min egna lilla värld när jag verkligen koncentrerar mig. Jag måste skärma av för att kunna koncentrera mig så jag har nästan ridit in i både älgar och vildsvin när jag varit ute. ;) 
 
När vi kände oss nöjda så pysslade vi om dem och gav dem gott i krubban och så släckte vi ner och nattade dem tillsammans. Känner mig verkligen rofylld i stallet igen och det känns så himla bra. 
"

Precis hemkommen.

"
Precis hemkommen från Gävle där jag varit och trimmat Malte. Minella och Fredrik brummade vidare mot Uppsala tillsammans med deras famor där de ska åka till leklandet, själv blev jag kvar hemma då Melicia inte kan lämnas själv så länge och så har jag ju de andra fyra hundarna också. 
 
Lika bra, jag har lite att göra här hemma så som att städa, tvätta och duscha. Ikväll har jag insläpp och ska även tömköra madame hade jag tänkt. Har även varit iväg och köpt lite städsaker till stallet som jag tänk städa i ordning lite så det blir fint och rent. 
 
Nu ska jag försöka bli av med min huvudvärk. 
På återseénde. 
"

Planering

"
Nu har jag suttit och skrivit upp ett nytt ridschema för denna vecka, eller jag har i alla fall planerat för måndagen, onsdagen och lördagen. Att jag just planerat de dagarna är för att jag har andra ärenden dessa dagar och det är lite mer tidspressat, kan inte gå och drömma i 5 timmar då. ;) 
 
Imorgon ska jag iväg och trimma Malte på förmiddagen och ska även boka tid för Mira, jag känner att jag vill ge henne en chans att bli lite fin och den chansen kan inte jag ge henne. Milli där emot klarar jag av galant, varför klarar jag andras hundar men inte min egen. 
 
Vart lite orolig för Märta här nu ikväll som kom och hoppade på 3 ben och de 4:e hade liksom fastnat. När jag löft upp henne knäppte det till och hon rörde sig som vanligt igen, hon sa ingenting och visade ingen smärta eller obehag. 
 
Margit sover hos Lelle och jag ska krypa ner med Märta och Mira, Fredrik får ligga på sin kant. Imorgon återgår vi till att ha 5 hundar igen,den där ganster valpen. ;) Det bästa med stallet är att sadelkammaren är uppvärmd och jag kan ha med mig Melicia dit så hon slipper vara själv hemma i fall Fredrik är iväg på annat. Brukar även ha med mig Margit som stöd och att ta lärdom av, och då vill jag ju gärna inte ha med mig kaxiga Märta eller fega Mira. De springer omkring i stallet eller lägger sig på en filt och myser och när jag rider får de sitta i sin bur som vi ställer i sadelkammaren. 
 
Nej nu ska jag mysa med vovvarna. 
Godnatt. 
"

Aktiv morgon och pigg häst.

"
Hallå där! 
Imorse hade jag utsläpp och det var riktigt mysigt faktiskt. Ivar tyckte Sushi åt sitt kraftfoder alldeles för segt och jag håller med honom, har aldräg träffat en häst som äter lika sakta som Sushi. Medans hon åt hann jag byta täcke på henne, fylla vatten i hagen, fylla nytt vatten till henne inne och förbereda nytt kraftfoder SEN var Sushi klar. 
 
När jag släppt ut dem för att fortsätta sin frukost så mockade jag och städade i stallet ca 2 timmar så Sushi skulle få vakna lite innan vi gav oss iväg på en lång ridtur, herre gud min skapare så pigg hon var. Travar trav fortsatte vi med idag så hon fick jobba med hela kroppen och sträcka ut sig och jag hade fullt upp att hålla henne tillbaka, Vi red lite tempoväxlingar men hon bibehöll hela tiden de där långa stegen och jag kunde knappt rida lätt för hon sköt upp ryggen så mycket. Vart mycket intervaller och lite klättring, Sushi frustade och hade hela tiden öronen framåt och vi båda två var väldigt nöjda. 
 
När jag släppt ut henne igen så städade jag lite till i stallet och så oljade jag in all utrustning och sorterade bland mina saker. Har mycket saker kvar att städa men allt tar sin tid. Har även lagt fram  filtar till katterna i deras puffar så de förhoppningsvis vill ligga där istället för på sadlarna och annan utrustning, kaffe maskinen är favorit platsen. 
 
Nu ska jag värma mig lite till en film, Harry Potter självklart och sedan ska jag ta tag i hemmet och plocka i ordning lite här hemma. 
"

Lycka.

"
Glömde skriva i föregående inlägg att min älskade mamma har pratat en del med Sushis förra galopptränare som hade henne för en si och sådär 10 år sedan och tror han haft henne från att hon var 2 år. Roligt att kunna följa henne från så tidig ålder fram till nu, hon fyller 15 år i år, sjukt vad tiden har gått fort, jag köpte henne som 6 åring. 
 
Vi har många fina minnen tillsammans, jag och Sushi. Jag är otroligt tacksam för att åter igen få skapa ännu flera fina minnen, Lycka. <3 
"

En riktigt bra dag.

"
Idag har det varit en riktigt bra dag fast jag vaknade 05:00 imorse. Strax efter 10:00 åkte jag mot Tierp och köpte mat till Sushi och eftersom hon får Hestekraft som inte säljs på Wollerts eller Granngården så måste jag åka på flera ställen då jag skulle köpa annat också. Blev en hel del åka. 
 
När jag kom till stallet skyndade jag mig och hämtade Sushi för att rida en sväng med Kerstin och Ivar, det gick otroligt bra och hästarna var pigga och glada. Älskar att ha med Ivar som sällskap för han ligger på och Sushi får kämpa för att hinna med i hans travar trav och även hon fick endast trava, med andra ord fick hon länga stegen rätt rejält för att få en chans att hänga med och hon sänkte huvudet och sträckte ut hela kroppen och löft ryggen fint, precis vad hon behövde och precis vad jag ville. Vi klättrade i skogen och jag red in i en gren och fick den rakt i magen precis som Sushi tog galopp upp för backen, bara jag lyckas ju med det men jag satt kvar, den ni. ;) 
 
Efter det mysiga och givande uteritten åkte jag tillbaka till Granngården och lämnade tillbaka den trasiga putsboxen jag köpte och sen blev det mocka och så fyllde jag på Sushis box med pellets så hon får det mysigt och fint. Satte även igång att städa lite i stallet när de andra hade hämtat sina saker men det finns hur mycket som helst kvar att göra, flera dagars jobb för att vara exakt, men det räckte med 5 timmar denna dag. 
 
Ihopsläppet mellan Sushi och Ivar gick otroligt bra och det känns skönt. Tror Ivar trivs att gå med någon som låter honom bestämma och som inte hetsar med maten, Sushi är lugnet själv och Ivar är en ståtlig herre som vet att han är en vacker kung. Jag tror det kan bli riktigt fina vänner, Sushi gillar riktiga karlar. ;) 
 
Väl hemma igen har jag myst med min dotter som nu sover gott och det ska jag också göra snart då jag har utsläpp imorgon. Vill inte att denna dag ska ta slut, så bra var den. 
 
"

Godmorgon

"
Godmorgon eller nått. 
Vaknade klockan 05:00 och kunde inte somna om så det var lika bra att kliva upp. Just nu sitter jag och tittar på "mannen som talar med hundar" och dricker kaffe.
 
 
"

Saknar min tjej.

"
Saknar min lilla tjej här hemma, hon sover hemma hos mormor och morfar ikväll för andra helgen i rad. Vi är inte vana med att ha henne någon annanstans än hemma och det är lite seperationsångest här hemma. Jag åkte till mamma och pappa efter att hon hade somnat så jag fick pussa lite på henne, tog även hem Mira och Märta som var där. Mira för att Minella ville ha med sin hund när hon sover borta och Märta för att pappa tyckte synd om henne att bli själv kvar hemma med Fredrik då Margit åkte med Lelle hem. Jag ville bara packa in Minella i bilen och ta hem henne. Underbara barn. 
 
 
"

Lite tankar och dagens ridning.

"
Imorgon flyttar 3 av 5 hästar från Trindkullen, kvar blir Sushi och Ivar. Det ska bli både skönt och tråkigt, om inte annat så kommer det bli lugnt. Tråkigt blir det för att en människa som jag egentligen tycker väldigt mycket om och som har ett bra hästtänk försvinner. Jag önskar jag fått en chans att lösa detta enskilt med denna men chansen har inte infunnit sig. Skönt kommer det bli bara för att någon annan inte går att ha omkring sig utan att man knisslar tänder. Synd att de sitter ihop, och faller i samma påse så att säga. Men jag tror det blir bra såhär.
 
KBP:n idag gick bra, som vanligt blir jag alltid så trött efter dessa möten så jag somnade bums när jag kom hem. Trodde inte att någonting kunde vara värre än min emetofobi men det här tar priset. Har en hel del att diskutera med mig själv och med andra, Jag måste ha sådan otroligt koll att jag tappat kontrollen, det krockar lite. Jag har en hel del val och vägar att välja, ingen av dem kommer bli lätta och jag vet inte vad som är det rätta, åter igen har jag ingen kontroll över detta och då blir det bara en ond cirkel av allt typ. 
 
Nog om mina inre tankar som är jobbiga att dela med sig av. 
Nu till dagens ridpass. Sushi kändes så FIN!! Tyvärr hann jag bara rida en kort stund då det var stallmöte men jag önskar att jag hade väntat med att rida till efter mötet då jag inte ville sluta rida. Red lite lösgörande, då och då släppte jag mitt stöd i handen för att kontrollera henne egen bärighet och hon föll inte ur som hon så lätt gör. GAH, får aldrig nog av denna häst. På utsidan ser hon ganska likgltig ut, på ett sätt så är hon också det. Men det finns så mycket av denna häst som du inte kan se med ögat, bara känna. 
 
Imorgon ska jag rida ut med Kerstin och det ska bli trevligt, det är fart i Ivar och det gillar Sushi. ;) 
 
Nu ska jag sova. 
Godnatt. 
"

det vore ju en dröm

"
det skulle verkligen vara en dröm som blir verklighet, många pusselbitar i mitt liv skulle falls på plats och just nu har jag fjärilar i magen. men först KBT att koncentrera mig på idag, sen får fjärilarna gärna komma tillbaka.
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ