Kärlek

"
 
"

Jag älskar dig Sushi. Då, nu och föralltid.

"
 
 
 
Var i stallet nu ikväll med Fredrik och Minella för at lämna havre och pellets. Gick ner till hagen för att pussa lite på Sushi som hon avskyr men som jag inte kan låta bli i alla fall, Fredrik och Minella väntade utanför medans jag gick fram emot henne, som vanligt såg hon avvaktande ut, funderade på om hon skulle gå ifrån mig eller låta mig komma fram, precis som hon alltid gör, jag fick komma fram pussade på henne och klappade på henne och gick sedan där ifrån. Hon tittade efter mig med öronen framåt när jag gick, när jag kom fram till Minella sa hon att hon också ville klappa och precis då lämnade Sushi sin flock, kom fram till oss, ville bli kliad i pannan och böjde ner huvudet så Minella kunde klappa henne på mulen. I det ögonblicket kände jag sådan lycka och sorg på samma gång.
 
För andra är det kanske en självklarhet att ens häst kommer och springer i hagen när man kommer, Sushi gör inte det, visar inte kärlek eller vad man ska kalla det, Sushi är speciell, hon visar sällan någonting alls och är väldig svår att läsa av om du inte känner henne. Så i det ögonblicket kände jag mig speciell, älskad och lycklig. Sushi har alltid visat lojalitet emot mig, men det är sällan man ser henne söka närhet på det där sättet, så litet för någon annan, så stort för mig. 
 
Varför kände jag sorg? Jag kände sorg för jag inte vill säga hejdå till denna häst igen, När hon och de andra försvann ur mitt liv för så många år sedan har jag inte haft någon kontakt med hästar, någon enstaka gång men det går att räkna på en hand hur många gånger jag ens klappade en häst. Jag har aldrig känt mig hel sedan den dagen Sushi försvann, inte ens när Minella föddes och fyllde mitt hjärta med så mycket kärlek så kände jag mig hel. När Jenny skrev till mig och frågade om jag ville låna Sushi så blev jag så otrolig glad, trodde inte det var sant och fick nypa mig i armen. Nu är Sushi hemma igen, jag får krama henne varje dag, rida henne, känna vinden i mitt hår när vi flyger fram, det är en dröm, en dröm som blev till verklighet. Snart ska den drömmen krossas, snart ska jag säga farväl, jag vill inte säga farväl. Jag visste att denna dag kommer att komma, visste att det skulle bli smärtsamt men jag har nog inte fattat hur smärtsamt det kommer att bli, förstår nog fortfarande inte. Jag skjuter dessa jobbiga känslor framför mig, vill inte känna detta ännu, njuta av den tid vi faktiskt har, ja jag njuter av att få ha min bästa vän vid min sida igen, tar vara på varje dag. Men ibland kommer verkligheten ikapp mig, ikväll är en sådan dag och därför känner jag sorg. 
 
Jag älskar dig Sushi, då, nu och föralltid. <3 
 
 
 
 
"

Söt liten Märta.

"
 
 
Dagen har varit stressig. Massor hemma att göra, hundar som ska promeneras, hästmat ska hämtas, stallet ska fixas, hästen ska ridas, stallmöte och intag av hästar, middag hemma hos föräldrarna som jag kom alldeles för sent till så fick micra maten. Men så är det just nu, jag mår inte bra av denna stress och är väldigt lätt irriterad och arg på hela världen just nu. Hann inte ens säga hej till min dotter då hon sov när jag kom och har inte träffat henne sedan imorse. 
 
Hästen då. Hon kändes väldigt fin idag, hade joggning på shemat och hon var väldigt mjuk och fin, hon till och mer bar sig väldigt fint fast jag hade henne lång och låg, Sushi är i vanliga fall en väldigt framtung häst. Jag kände bara igenom henne och nöjde mig sedan, Imorgon har jag utsläpp och hade tänkt hoppa lite, ställde fram tre hinder nu ikväll så jag slipper göra det tidigt imorgonbitti. 
 
När jag kom hem blev det snabbt in i en dusch och nu ska jag hoppa i säng så jag orkar kliva upp imorgon 
Godnatt. 
 
gjorde även ett halsband till Märta idag. 
 
Tänk att Märta och Malou har varit såhär små.
 
 
 
 
"

Sushi

"
Idag stod klättra på schemat med Sushi, det gick bra. Hon var pigg och glad men inte lika explosiv som hon brukar. Ovanligt glad för att brunsta. Märks att  hon är en kvinna, i hagen igår så sprang, bockade hon och pissade samtidigt ner hela Ivar som var hack i häl, såg himla roligt ut. 
 
Minella fick sitta på Sushi idag. Äntligen lyckades jag locka upp henne där, fyrhjulingen lockar mer, precis som det var för mig när jag var i hennes ålder. Sushi tycke inte det var så där himla trevligt alls med en liten dvärg på ryggen, hon var stel som en fiolsträng men hon skötte sig, bra, Sushi är min skatt, ovh hon ät mig lojal emot mig, 
 
 
 
"

..

"
ÅNGEST! som jag hatar denna ångest. Jag hatar tiden, jag hatar färger ocg jag hatar mönster. GODNATT!
"

Snopet.

"
Efter ridpasset imorse somnade jag som en stock!! svårt för att kliva upp hade jag också, gud så trött jag var. När jag väl kom upp så for Fredrik och Minella till mina föräldrar, Fredrik skulle mecka och Minella ville leka med mormor. Själv drack jag mig en kaffe i lugn och ro innan jag åkte efter. Åkte och handlade tillsammans med mamma och Minella och så svängde vi förbi stallet. Tog in Sushi och Ivar då hösilagebalen i hagen var slut och ingen ny kommit ut, vill inte att hon ska stå utan mat så tog in dem så Sushi kunde få äta. Otroligt viktigt att Sushi får i sig det hon ska nu när hon fäller päls, man tappar henne så lätt. klockan var ändå 19:45 så de klagade inte. 
 
Sen blev det vofflor och RyttarEliten med mamma och Minella, med andra ord blev det riktigt sent för dottern idag eftersom vi fick ta in hästarna, hade inte riktigt räknat med det. Men Minella var nöjd och glad och programmet var som vanligt bra men gjorde mig också som vanligt irriterad över dressyrtanten, älskade Lisen levererade. 
 
Nej nu ska jag gosa med mina hundar och sova. 
Natti. 
"

Hoppiliskutt.

"
Idag har jag och Sushi hoppat lite och det gick finfint. Hade tre olika övningar och den första var fyra hinder som jag ställt upp lite sicksack och hade olika väger med olika svårighetsgradet på, det var ganska så trångt och snäva svängar så vi fick jobba på att inte bogen skulle flyta ut. 
 
Andra övningen var 5,5 an, trav in. Att travhoppa är våran svaghet. trångt vart det också så längde en meter och hade bakre hindret på ca 90cm och hon hoppade stuts med trav in??!? Hur lyckades vi med det? Jag måste ha mätt himla galet. Fast det blev lite tokigt och dant så gick det bra för Sushi kämpade på och letade lösningar, inte bara drog på tvärniten för att jag gjorde fel. Det är jag glad över. 
 
Tredje övningen var ett enkelt räcke som stod helt för sig själv mitt på banan. Den övningen gick ut på att träna mitt självförtroende och att våga rida på och inte bromsa när vi kommer in lite fel. Det flöt på himla bra och jag är nöjd över båda häst och ryttare här. 
 
Efter fick hon massor av aprikoser och massa klappar, fina tjejen. <3 
"

Seg

"
Herre min gud så trött jag har varit idag, trodde jag skulle dö när Minella väckte mig imorse. Efter att ha morgon gosat med henne och fått i henne frukost så satte  jag mig ner och röck klar hela Mira, struntade i att pälsen var något mjukare men oj så ont jag fick i fingrarna. 
 
När Fredrik och hon drog iväg till stan för att köpa däck så somnade jag som en stock, var lika trött när jag vaknade och är fortfarande lika seg. Ridningen gick bra idag, red bara en kortis då jag var helt orkeslös men Sushi kändes fin, mjuk och bärig. Imorgon blir det nog tömkörning eller uteritt. 
 
Nu sitter jag och tittar på Den röda vargen och äter choklad. Snart blir det sängen!! 
"

ÄCKLIGA HUND!!

"
Idag när jag gick ner till hagen och Sushi fick syn på mig så kom hon och mötte mig med öronen framåt, just i det ögonblicket kände jag sådan otrolig lycka och värme i hela kroppen, kanske någonting att ta förgivet för andra, men när vi pratar om Sushi är det någonting man absolut inte kan ta förgivet. Ridpasset idag gick otroligt bra fast hon stått ett par dagar, hon brukar vara lite stel då men hon var mjuk och fin. 
 
Här hemma har jag letat som en tok efter min special borste som tar bort underull på Mira men den är spårlöst försvunnen, jag misstänker stark min dotter som är expert på att gömma saker, en gång gömde hon två tavler som jag inte hittade på två månader och då har vi det väldigt "ostökigt" här hemma så jag fattar inte hur hon lyckades. Jag har även hittat godis under soffan, bakom TV:n och i min väska som hon gömt för att ha till senare, tokunge. Efter ett par dagars letande har jag nu gett upp och fick helt enkelt sätta mig ner och rycka ullen, röck benen och svansen idag och hade tänkt ta huvud och kropp imorgon men det kan jag nu glömma. Hon är inte poppis här hemma nu den där Mira. Tidigare idag åt hon kattbajs och fick duscha munnen, nu vid kvällsrastningen hittade hon något dött och väldigt ruttet djur och käkade på så hon luktade APA när hon kom in, det blev duschen för henne och massa tandkräm i munnen så det bara bubblade ur munnen på henne och gör fortfarande. Den där hemska lukten sitter kvar i min näsa ännu och jag har nog tappat matlusten för en vecka framöver, ryser när jag tänker på det. Eftersom att hon fick bada så kan jag inte rycka henne då pälsen blir förmjuk, typiskt. 
 
Minella har även fått sin älskade stutsmatta uppmonterad, hon har hoppat i timtal här hemma, så lycklig hon är. Imorgon ska jag hoppa med henne om vädret tillåter det. 
 
Nej nu ska jag snart försöka sova, måste bara vänta på att äckelhunden ska torka så hon kan komma upp i sängen, det blir fotändan för henne inatt, vägrar ha henne på min huvudkudde inatt. 
 
 
"

Beslutsångest.

"
 
Lyckliga hundar är en fröjd för ögat. 
 
I övrigt har jag massor att göra men idag orkar jag inte det, det ger mig ångest och jag blir rastlös. Hualigen för det. Undra om man ska ta sig en stödvila och förhoppningsvis vakna på lite bättre humör. 
 
Imorgon kommer min älskade mamma hem från jobbet. Jäkla jobbigt jobb hon har. Den här veckan har de åkt skidor och badat på badhus. Varför får inte jag se min mamma bada i kallt vatten och dessutom åka vattenrutchkana och ramla ur så hon slår knäna, tummen och en tand. Jag skulle älska att få se det, skadeglad som man är. Jag vill också ha ett jobb där man får åka skidor, bada, rida och massa annat skoj. 
 
Nej ska jag vila, städa, åka till stallet eller gå med hundarna? 
"

Slog ihjäl en grävling!!!

"
Min fina förmiddag vart en lite jobbigare eftermiddag, somnade till och drömde att jag hade bakat alla mina favoritkakor och när jag vaknade och sprang till skafferiet och insåg att det var en dröm så tyckte jag oändligt synd om mig själv. 
 
Fixade lite här hemma och kom iväg till stallet sent, och ännu senare blev det eftersom jag körde på en grävling. Fick vända och när jag insåg att det fortfarande levde fick jag lite smått panik, jag är livrädd för grävlingar. Inte hade jag någonting i bilen att slå ihäl den med och jag ville inte åka och hämta något för det stackars djuret ska inte ligga där och lida. Fick springa upp i skogen och hämta en stock och ha ihäl den med  och så fruktansvärt läskigt det var att gå fram till den där stackars läskiga grävlingen, tyckte så otroligt synd om den. När jag skulle åka insåg jag att jag kan ju inte låta den ligga mitt i vägen och jag vägrade ta i den, inte för att det är äckligt, utan för att den var minst lika läskig när den var död. Tackar gudarna för att jag hade startkablar i bilen som jag kunde sätta fast i ena foten och dra den ner i diket. Stackars djur. 
 
Tog ut sorgen av den stackars grävlingen på Sushi. Borstade henne i evigheter, fick bort massa päls och tvättade näsa, ögon och de intima delarna, mindre mysigt men det ingår i hästlivet. Sushi stod bara och sov och myste till och med upp i min famn när jag stod och kliade på henne. Inte allt för ofta som hon visar ömhet och kärlek och när hon väl gör det känner man sig verkligen älskad och omtyckt. Efter två timmar av gos så spolade jag hennes ben så hon blev riktigt ren och fin. Massa aprikoser fick hon också. 
 
Fixade iordning lite bland täcken och annat, vädret pendlar ju hela tiden från snöstorm till vindstilla och sol, skitsvårt att veta i förväg vad Sushi ska ha på sig eller inte ha på sig. Har även skaffat lite mer förvarningslådor för att förenkla så mycket som möjligt i stallet. Vill ha mina saker nerpackade så de är fria från damm och så att inte katterna lägger sig i det. 
 
 
 
"

Mysig förmiddag

"
Gick upp med Minella tidigt imorse och efter lite macka till henne och kaffe till mig så byggde vi med lego. När pappan i huset klev upp så blev det frukost nummer två för damen som alltid när F har sovmorgon, då blev det vofflor, inte helt tokigt. 
 
Efter den brak frukosten så pysslade jag och Minella, vi ritade och målade med vattenfärg och helt plötsligt säger Minella, titta jag har gjort en triangel, och så har hon lagt ihop kritorna och format en triangel, hon förvånar än ibland lilltjejen. 
 
Fredrik och Minella åkte till Örbyhus och själv fortsatte jag att pyssla, det blidde en tavla. Mindre nöjd med den då jag inte gillar starka färger, vet inte hur jag tänkte. Får göra om den eller göra en ny sen, den får stå på byron så länge. Pappa ringde och ville att jag skulle komma på kaffe så for dit en sväng och pratade lite om framtiden m.m. Sen gick jag en promenad med hundarna i solskenet. 
 
Nu hemma igen och mest av allt så skulle jag vilja städa men det tänker jag inte göra för då vet jag att jag kommer sätta igång med en storstädning när jag är själv hemma, inte dags för det ännu. Att lära sig att inte städa är en utmaning. 
 
Tänkte ta det lite lugnt istället och gosa ner mig med hudnarna innan jag åker iväg till stallet senare, tänk vad lite sol kan göra med humöret. Ha en trevlig fredrik. 
 
 
 
"

Sin älskade stutsmatta

"
Idag har Minella äntligen fått sin älskade stutsmatta som hon så länge velat ha och pratat om. Hon blev så glad och det ska bli roligt att se lyckan i hennes ögon när vi packar upp den. Tack älskade far, mor och Lelle för den, Minella och vi älskar er. <3 
 
Varit i stan med far, Fredrik och Minella, firat min farmor med tårta och kaffe och så fick Minella en födelsedagspresent av henne som var väldigt omtyckt, sen blev det stallet för min del. Jag red inte idag men jag borstade henne i en evighet då hon har börjat fälla otroligt mycket päls nu, är livrädd att hon ska tappa i hull som hon så lätt gör när hon fäller päls. Ridas ska hon självklart göra, men lite lugnare än vanligt så hon inte förbränner bort allt. 
 
Samtidigt som jag stod och borstade Sushi så stod Ivar och slickade på henne, han trivs bra nu han med massa flickor omkring sig. 
"

Blod, svett och svordommar!!

"
Skjutsade Fredrik, Monica och Minella till bussen idag och sedan åkte jag till stallet och gjorde i ordning. Efter svett, blod och svordommar fick jag äntligen på brodden igen och där får dem fan sitta nu tills jag vet att vädret blir stabilt. Någon ridning blev det icke då jag mitt tålamod var i botten efter att ha slagits med brodden, tur Sushi stod som ett ljus, tålamodig och lät mig bråka med brodden. Snällare häst än Sushi får du leta efter. Det ända "dumma" med henne är att hon är svår att få tag på i hagen och kommer aldrig fram till grinden, du får snällt hämta henne. ;) 
 
Hemma igen så var det bara till aatt skotta hos oss och hos Monica. Efter det fick jag parkera om Fredriks inplogade bil med sommardäck på. Pappa bjöd på mat idag och det var gott, sen åkte jag till stallet och pussade lite på Sushi och mockade en andra gång i dag, är man ändå där så mockar jag alltid en extra gång så hon slipper ligga i bajs. Sen hämtade jag upp Fredrik och de andra som varit på båttur, nu sover Minella som en stock och jag ska göra detsamma. 
 
Jobbiga äckliga väder, här om dagen kunde Sushi gå utan täcke hela dagarna och hon tyckte det var så skönt och nu är det bara att plocka fram alla äckliga täcken igen- Måste skriva om täckes schemat varje dag då det är kallt varmt, solsken, regn och snöstorm om vartannat. Fick även en puss av Sushi när vi gosade lite, händer inte allt för ofta. ÄKSKADE HÄST!! 
 
 
 
MIn fina Jojje som fick somna in alldeles för tidigt. Saknar dig. Han var en blandning mellan fullblod och connemara. allt igen snäll. Och så fina vackra mamma också, 
 
"

Ryttareliten.

"
Suttit som klistrad framför ryttareliten som är SÅ bra, men samtidigt blir jag bra irriterad på den stroppiga attytyden två av deltagarna har, skulle jag ha varit en nära anhörig till speciellt en av dem så skulle jag skämmas rejält. Jag behöver nog inte nämna namn, det är nog ganska så uppenbart vilka jag menar. egot ger mig rysningar. 
 
Men Peder och Lisen, de verkar vara riktigt härliga människor, de har höjts i mina ögon och jag kommer absolut vilja se mer av dem. Gulliga ni. 
 
Annars då. Fick hjälp av Fredrik och Minella i stallet idag och det gick snabbt och smidigt då jag förberedde allt redan igår. Innan stallet var vi på pizzerian med pappa och Lelle när Minella fick ett utbrott för hon fick dela pizza med mig och inte fick en egen och det slutade med att jag bar ut en skrikande unge som sparkade ner ett gäng glas på vägen som gick i tusen bitar och så hade vi en diskussion utanför, sen satt hon fint och åt resten av tiden. De kan de små liven och jag är inte rädd för att ta tag i henne inför folk, jag accepterar inte att hon beter sig så dåligt som hon gjorde och jag visade henne tydligt att det INTE var okej.. Älskade, underbara monster barn. <3 Barn som beter sig illa och ouppfostrat är bland det värsta jag vet. 
 
Imorgon ska jag brodda på Sushi igen så vi kan rida ut. Minella och Fredrik ska iväg med grannen på ålandsbåten.
 
 
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ