stugan.

"
En hel dag i stugan. Haft jätte mycket med minella och hundarna de senaste dagarna så har inte orkat blogga alls. Är så sjukt trött. Imorgon blir det ännu en sådan dag då vi är ensamma då Fredrik ska jobba från morgon till kväll och så ska han till körskolan. puh, jobbigt i denna värme kan inte gå och bada hur som helst då jag har henne heller och värmen dödar mig och poolen är full av insekter.

aja.
imorgon ska vi till BVC. Får se hur mycket den lilla väger nu.
sen ska jag luncha med mamma och efter det åker jag nog till stugan igen så jag kan ta mig ett och annat dopp.


Nej nu soova. sjukt trött.
"

...

"
Jag behöver dushca, jag behöver städa och jag behöver rensa ogräs. Ingenting blir gjort.
"

Klagar lite sådär då....

"
Hur kommer det sig att jag hela dagarna skulle kunna sova, är så trött att jag inte orkar någonting. Då man ska vara aktiv och göra saker. Och på eftermiddagen när man ska komma till ro, lugna ner och äta middag är jag super pigg och ska iväg på skoj. Äter mat sent på kvällarna och nu är jag så pigg att jag till och med har lust att gå ut på en lång promenad. Detta fungerade förr men inte nu när jag faktiskt är mamma. Det är ohållbart. Känner mig enormt stressad och får sova ännu mindre då den lilla faktiskt gör godmorgon kl 06:30 på morgonen. Jag kan verkligen inte komma till ro på kvällen.
"

Lätt bebis.

"
Sitter hemma hos mamma och pappa så Fredrik fick fixa lite ifred hemma. Klippa gräsmattan m.m. Tyvärr blidde det soppa tork så jag lära åka och köpa bensin åt honom. Lilla Minella somnade precis i min säng som jag faktiskt fortfarande har kvar här. Mys tjejen min.

Igår åkte gubbe och dotter iväg tidigt på  morgonen och när jag själv vaknade satte jag igång och städade, så nu är det fint hemma. När jag var klar med det åkte vi till örbyhus där Matte, Emma och Alicia bjöd på en super god middag. Tack och åter tack. Ni är så snäla och underbara. Vart kbar där tills sent på kvällen för vi pratade en massa. Tur att Minella är så lätt att ha att göra med. Somnade i Alicias babygym och sen satte vi henne bara i stolen och när vi kom hem byttes det blöjja, satte på pyjamas och passade på att klippa naglarna när hon ändå låg på skötbordet och sov, Fick även mat och allt detta i sömnen. Inte vaknar hon inte. Lätt bebis, tack gud för det. :)
"

Sorry.

"
Oj så jag är dålig på att skriva nu för tiden. Har lixom inte haft lust eller tid.

Helgen har i alla fall varit full. Först jobb sedan cirkus, sedan jobb igen och efter det hund kurs med Märta. Både jag och lilla Märta höll på att frysa ihäl så vi åkte hem tidigare. Fick även lämna cirkusen efter en halvtimme då Minella inte riktigt gillade den höga musiken och de plötsliga höga överasknings ljuden kom. Får återkomma senare När Minella blir äldre.

Idag har varit en seg dag. Lelle kom förbi en sväng och gullisarna fick följa med honom till stugan. Nu sitter jag hos mamma och pappa. Ska snart hem.

Imorgon hade jag tänk skicka ut både gubben och barnet. Hemmet är i stort behov av städning och det gör jag bäst själv. Ska bli så skönt.

Tänkte komma tillbaka senare med ett inlägg om Minellas utveckling.
Det var allt för tillfället.
Bye
"

Tack. <3

"
- Tack pappa för att du hjälpt oss att måla om vardagsrummet och tapetserat sovrummet.
- Tack mamma, pappa och Lelle för dem nya utemöblerna.
- Tack mamma och pappa för att ni passade Minella och hundarna när vi packade.
- Tack Lelle för att du passade hundarna under flytten.
- Tack pappa och Lelle för hjälp med flytten.
- Tack mamma och pappa för att vi får ha köksbordet och bänken.
- Tack alla för all hjälp vi har fått och allt pyssel som gjorts.

"

Övning ger färdighet.

"
Detta inlägg är detaljerat och inget för intresse för dem som inte är en hund människa. Mer en anteckning för mig själv som jag kan titta tillbaka på när jag gått klart hund kursen för att se förändringen på min lilla Märta.

Jag går som sagt på kurs med min lilla hund Märta som är en blandning mellan yorkshireterrier och griffon belge. Hon är en liten dam som endast väger 2 kg. Hon är enormt kaxig och självständig och det hon älskar mest är att stå och äta skit, speciellt kattskit.

Jag går inte på kurs för att jag har en problem hund. Utan för att jag tycker det är roligt att få liten egentid och göra saker tillsammans med min hund och så får man ju lite finslipning i lydnaden.

De lilla problemet jag har och vill få bukt med är ju just att hon stannar och äter skit och inte lyssnar på mig på håll. Det har blivit mycket bättre efter dessa 2 träningar vi haft hittilts. Men nu har jag faktiskt upptäckt ett liten problem men som inte är jobbigt pågrund av att hon är så liten men som jag ändå vill komma till rätta med. Hade det varit en stor hund hade det istället varit ett stort problem.

Problemet är att hon vid hundmöten skäller och drar i kopplet vill fram till den andra hunden och hälsa. Har inte brytt mig om detta då det knappast är något motstånd i kopplet. Men nu har jag kommit fram till att jag fan vill kunna gå förbi en annan hund utan att detta beteénde uppstår.

Idag stötte vi på problemet. När jag såg hunden på håll platsade jag båda hudnarna. Margit Min andra hund satte sig så fint och brydde sig inte ett dugg om den andra hunden men Märta, puh. Hon vägrade fan sitta. Nu hade hon inte tid att skälla och dra emot den andra hunden då hon hade fullt upp med att inte sitta och jag hade fullt upp med att få henne att sitta. Hunden hann komma en bra bit förbi oss innan den lilla envisa damen gjorde som jag sa. I vanliga fall har jag inte ett problem med att få henne att sitta men just nu passade det henne inte.

När hon ledsande på mig skrek hon rakt ut, ärligt talat så skämdes jag då. Jag gjorde henne verkligen inte illa. Hon bara gör så, när det inte passar henne skriker hon.  Men tillslut satt hon och gjorde som jag sa. Duktig hund.

Påväg hem skötte hon sig fint sen och stannade inte en ända gång så man fick dra henne i kopplet och inte en ända gång behövde jag säga åt henne när hon var lös att komma till mig istället för att äta bajs.

Älskade underbara hund. Det kanske blir vätt i dig med. Du är min lilla älsklings tjej men bara för att du är liten betyder inte det att du får göra precis som du vill.


"

Ett kort hej.

"
Varit off på bloggen nu ett tag. Inte haft tid och inte haft lust.
Sen sist har det hunnit blivit målat i  vardagsrummet. Idag ska det det bli tapetresat i sovrummet. Skull ha börjat igår men kom på att jag skulle på hundkurs men Märta så det blidde ingenting. Men idag då. Bra att passa på när det är dåligt väder.

Ska även försöka hinna med att maila Minellas fodervärd idag om dotter tillåter det. (Minella hästen menar jag då).
Nej nu kallar dotter på mig.

Kanske kommer upp lite bilder på vårat nya hem när det ser ut som folk här hemma.
bye.
"

Tapeter och färg.

"
Varit i staden och handlat lite färg, lite tapeter och lite krimskrams. Så snart ska det renoveras. Ursh, jag gillar inte oreda och ska ännu en gång behöva stå ut med detta. BLÄ! Det är i alla fall vårat sovrum och Vardagsrummet som ska fixas. Vid senare tillfälle Minellas rum och köket sen känner jag mig nog nöjd. I alla fall så det går att leva i det. Riktigt nöjd är jag nog inte fören jag har min fina timmer kåk som jag ska leva och dö i. Eller mammas och pappas hus. Där trivs jag.
"

Dagen.

"
Idag har vi...

Först varit till min moster och tittat på färgen i hennes vardagsrum då vi ska måla i samma färg här hemma. Vi drack kaffe ute på hennes altan i hennes jätte snygga utemöbler.

Efter det far vi iväg och handlade lite smått och gott. Åkte även till mamma och pappa och hämtade upp mina hundar som fick vara där när vi var i Tierp för att de skulle få slippa sitta i en jätte varm bil. Tog även hem en barnpool som mor min köpt för länge sedan men aldrig packat upp.

När vi kom hem låg jag, Minella, Margit, Märta och Grannen Hanna på våran gräsatta och pratade en massa medans Fredrik blåste upp poolen och fyllde den med vatten. När Hanna gick hem Städade jag undan lite inne och sen började Fredrik med maten.

Mamma och pappa åt här idag. Vi åt grekiska biffar, potatis och sås, gott var det. Tack för det älskade Fredrik. Sen tog Fredrik en promenad med hundarna och Minella då det var så galet vart inne så Minella var inte alls glad.

Det var min dag. Tråkigt läsning men sånt är livet. Imorgon på eftermiddagen åker vi till stan. Förhoppningsvis är vattnet i poolen varmare så vi kan bada i den också.

(Bilder på Minella finns på facebook då jag inte kan ladda upp bilder ifrån min iphone på bloggen.)
"

Stugan

"
Sitter utte i stugan och njuter, det gillas stort. Senare blir det grillat.
"

Allt i ett stycke.

"
Mamma bakade god kaka idag, det gillades av både mig och fredrik. Tidigare idag satt jag och pratade med nya grannen Hanna och hade en trevlig stund. Har även haft svärfar här på kaffe idag. Det var trevligt. Anledningen att man inte blir några stycken är för att jag skriver ifrån min telefon. Igår var emma, matte, Alicia och alfons på besök. Det var trevligt och vi mös. Ute på gården i flera timmar. Nu blir det middag som älsklingen gjort. Haha vilket osammanhängande inlägg, men det får ni ta. Byebye
"

Mys.

"
Ligger på nya soffan och myser med minella och Märta. Skriver mer om gårdagen lite senare. Svårt att skriva allt ifrån telefonen. Fredrik For Precis iväg med pappa min på skön.
"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ