Jag själv Mikaela.

"
Nöjd tjej.
"

Historien om Märta.

"
Egentligen ska du vara död, det var det som var ditt öde. Men du var starkt och vi gjorde allt för att hålla dig kvar, och här är du nu, i liv inte fullt frisk men i liv. När du vart sjuk isolerade du och jag oss i en egen liten bubbla. För dig existerade bara jag och jag la ner all min energi på dig. Din sjukdom har fört oss så nära varandra och jag släpper dig inte, jag tänker inte förlora dig.
 
Lilla Märta vart mer och mer hängig och ville inte äta. Jag ville åka in med henne men efter lite prat med min mamma valde vi att ge det natten. på morgonen var du fortfarande hängig så du fick åka med min till jobbet. Mamma rinde Exell och vi fick en tid. Men du vart mer och mer borta så jag valde att åka hem från jobbet och in med dig. Tur var det, när vi kom in visade det sig att du var riktigt sjuk. Du hade fått njursvikt och hade inte många timmar kvar om vi inte la in dig omgående. Hämtade Sambo och barn och i full fart åkte vi in till Ultuna där dem sa till mig att chanserna att hålal dig i liv inte var stora. Dem misstänkte att du hade Addison. På natten pendlade du mellan liv och död. På morgonen var det lite mer stabilt och de hade tagit massor av prover på dig och det visade sig att det inte var Addison, TUR. Men de ville ta rönkk en bilder på dig och titta på dina njurar och till allas förskräckelse upptäcker de att du väntade valpar. De frågade mig och jag visste vem pappan var och i ren panik svarade jag nej. Men jag ljög. Klart jag visste vem pappan var, den ända hanen du träffat, Malte. Och som om allt inte var tillräckligt kaos så råkar malte vara din egen far.
 
Jag ville omgående ge henne en abortspruta men det var inte en möjlighet då en sådan spruta är farlig för någon som har problem med njurarna och de visste inte om du skulle överleva en förlossning. Vad väljer man?
 
 
Dina värden vart mer stabila och du fick komma hem även om du fortfarande var mycket sjuk och jag fick varannan dag åka med dig till Exell för blodprov och ultraljud. Blodproven var allt annat än bra och vi fann tre små valpar i dig. Men Eftersom att du var så sjuk och gått ner så mycket i vikt. 30% av din startvikt så överlevde inte dessa valpar och får man säga lycka vid en sådan hemsk sak? jag gör det för vi slapp ge henne en spruta och hon behövde ej genomgå en förlossning.
 
Under denna tid åkte vi in varannan vecka och nästa gång vi var in visade sig att du hade fått en inflamation i livmodern, inte kunde de behandla dig pågrund av din sjukdom satt åter igen fick vi vänta, vänta och se.
 
Nästa gång vi var in var inflamationen borta, en sak ur världen, en chans till överlevnad.  Men dina värden ändrar sig allt för sakta.
 
Nutid: 3 månader har gått. Märta åker in varannan månad för att ta blodprov. Hon är fortfarade inte frisk men mycket bättre. Ett av hennes världen som får vara max 25 livver nu på 27 och hon var uppe på 177. En viss skillnad. Efter att ha matvägrat och varit otroligt mager är nu Märta åter igen på 2 kg sträcket, 100 g krav till sin startvikt. Hon skäller igen och får sina utbrott hon har dessutom tagit sig ut från sin bubbla och kan numera sitta i knät på Fredrik igen.
 
Vi vet inte varför Märta har blivit så sjuk. Vi misstänker att Minella har tappat russnin som Märta har stoppat i sig. Tydligen är det livsfarligt för hundar, det hade vi inte en aning om. Satt russin är strängt förbjudet här hemma numera.
 
Tänk vad mycket lite kärlek kan göra? Jag är nämligen helt övertygad av att att Märta hållde sig i liv och kämpade pågrund av just KÄRLEK. Jag minns när jag hämtade dig på Ultuna, hur glad du blev när du hörde mig, såg mig. Personalen vart chockade av din reaktion.
 
Jag vill tacka Per, Elna och Emma som varit helt fantastiska med min Märta. Om det inte varit för er hade min Märta inte överlevt. Ni är värld mer en vad denna planet har att erbjuda. TACK TACK TACK <3
 
Påväg hem från Ultuna.
 
När vi var i skogen och plockade blåbär.
Hon lämnar inte min sida.

"

Förändrad.

"
Trött, trött och åter trött idag. Minella är hos dagmamman och det gick galant att lämna henne idag. Hon vinkade så glatt när jag skulle gå, det värmer så i hjärtat när det är så.
 
Men lilla damen har inte varit sig själv senaste tiden. Den annars matglada Minella vill inte äta i huvudtaget, allt skakar hon på huvudet åt. Den annars lätt lagda Minella är nu lite svårare att få i säng. Förut gav du henne flaskan och gick ut. Nu måste du vara kvar i rummet helst så nära som möjligt och vill hon ha nrhet får hon absolut närhet, man är bara inte riktigt van med det då hon alltid har ogillat kramar och hålla hand. Som oftast har hon börjat komma in till oss på natten/morgonkvisten för att sova lite  till och det har hon heller inte gjort förut, men de senaste två nätterna har hon inte kommit. Hon har blivit riktigt gosig lilla tjejen. <3
"

..

"
En äcklig liten gam. En asätare.
"

Frisk.

"
En dag i stillhet då vi inte visste imorse om lilla damen var magsjuk eller inte men inte en ända spya har det blitt och då har hon ätit både välling, gröt, mackaroner, köttfärsås och pizza, lite godis har hon allt petat i sig också. Nyttig dag?  Pustar i alla fall ut SKÖNT att det var lugnt. Imorgon är i alla fall Minella ledig satt det blir nästa en hel vecka hemma med mig. På tordag går hon till Maggan igen. Med andra ord lär jag komma på någonting riktigt roligt att göra imorgon då hon lätt blir uttåkad. Ut i skogen ska vi med alla hundarna men sen då? ja vi far ju som oftast så något roligt lär det ju bli.
 
FRISK!!!
"

Gör ont.

"
När broarna är rivna. Det känns så i alla fall.
Du ska vara en trygg plats och är ett helvete.
Jag försöker verkligen att att inte bry mig,
titta åt ett annat håll men det svider,
det svider så förbannat mycket.
 
Fredrik, Minella, havet. <3
"

Tack dotter <3

"

Det är inte lätt att vara stark när man känner sig jävligt svag. Jag vill inte tillåta detta ske men kan inte göra ett jävla dugg. Jag är jävligt bitter och ser inte särskilt långt fram just nu. En cigarett vore himlen just nu men samtidigt vill jag inte tänka och agera så. Jag är förvirrad och vet inte vart jag ska börja och hur jag ska förändra? Jag sitter så fast i en fälla jag inte tar mig ur. Jag vill inte gnälla men måste för att orka stå. Jag tackar gudarna för Fredrik, Minella och hundarna. Vad hade jag gjort utan er? Tack för att ni hjälper mig. <3

"

:(

"
Idag jag, Minella, mormor och morfar varit hemma hos Anneli och tittat på kor, får, hönor och häsar. Allt var super intressant MEN hon ville INTE gå fram till höstarna. Katastrof enligt mig. haha nej då. vill hon inte gilla hästar så måste hon inte det. det vore ju bara ett plus i kanten om hon gjorde det.
 
Nu sitter jag i min säng och är alldeles för uppskruvad för att kunna sova. Irritarad, bekymrad, obekväm, orolig!!!
 
NEJ godSÖMNLÖS natt..
"

Elakhet och hat.

"
Det sårar mig samtidigt som det gör mig så otroligt arg. Finns det någon mänsklighet i dig i huvudtaget? Hur kan du vara så kall, falsk och elak, allt på samma gång? Jag fann trygghet och kärlek i dig. Nu finner jag bara hat och elakhet. Vad hände?
 
"

Vaknat på fel sida.

"

Idag har jag nog vaknat på fel sida.kanKe för att jag vet att det kommer bli en tuff helg utan vila och ro? Har roligt inplanerat för kvällningen i alla fall så får tänka på det så kanske jag blir lite glad igen. :) nej nu måste jag ha en kaffe så kanske jag blir en människa igen.

"

Minella, Elliot och Alicia <3

"
Haft en hel eftermiddag hemma hos Minellas kusiner Elliot och Alicia. Hua vad dessa flickor kan röja, bråka och ha roligt tillsammans. Att se dem tillsammans är så värmande och så roligt samtidigt som en måltid kan bli hur som helst för dem trissar varandra. Lillebror sitter snällt bredvid. Ska bli roligt att se dem om ca 2 år tillsammans alla tre. Kan nog bli en del konflikter kan jag tänka mig men ännu mera skratt ;)
 
Vi har pratat om allt mellan himmel och jord. Självklart lite om min slarver till karl, (man måste få gnälla ibland) haha men Fredrik är en fantastiskt människa även om han bäddar sängen skrynkligt, hänger tvätten ut och in, lägger disksvampen fel och har i alldeles för mycket krossade tomater i köttfärsåsen. Han ställer alltid upp och skulle ALDRIG kasta ut mig om jag kom hem full och odräglig fast han vet att han själv åkt ut med huvudet före om det vore tvärtom. Han är en glömsk men en alldeles fantastisk man den där Fredrik. Som om det inte vore tillräckligt så måste jag även nämna att han är världens bästa pappa till vår dotter Minella.
 
Hur började detta inlägg handla om Fredrik????
Emma bjöd på mellis, fika och Middag. En lyx dag för mig med andra ord. Gör jag gärna om någon dag. Super tack för idag Emma. <3 
När flickorna var med och tapetserade hos farmor sin.
 
"

Du vet inte att jag vet.

"
Jag vet vart du sitter och jag mår så bra av att du inte vet att jag vet det och ännu bättre mår jag av att du sitter där du sitter. Du kommer få igen allt en dag och det är det som får mig att hålla truten stängd. Jag tycker inte om dig..
"

Bio

"
Blev ett bio besök här på eftermiddagen. Det var på tiden att jag och Fredrik fick oss lite ensamtid. Efter bion for vi och hämtade lill damen och så bjöds det på lite mat. Hem och dumpa av oss flickor så drog mannen min till jobbet. Vi såg i alla fall sista Twilight filmen och den var bra.
 
Imorgon ska jag nog stapla ved tillsammans med min far på eftermiddagen och på förmiddagen måste jag försöka ta mig ut i spåret tillsammans med barn och hundar. Jag behöver röra på fläsket och alla dem andra behöver bli av md lite energi. Kommer bli tufft då den förkylde jag inte alls har lust att röra på fläsket i kylan samtidigt som man är dödstrött. 
 
Jag gillar verkligen inte när det blir morgon. Jag älskar att sova på tok för mycket. <3
 
Mannen och jag. <3
 
"

Människor och åter människor..

"
Sitter i soffan och snorar. Är jätte förkyld och är allmänt seg. Har en del saker jag skulle behöva göra men jag finner inte orken och lusten. Bara olust nu med andra ord. Tänk om man kunde finna sig ett jobb och bosätta sig mitt i skogen. Det skulle vara livet det. En häst på det med så är allt toppen. 
 
Drömma var det ja..
"

<3

"

Underbara värme, underbara dotter, underbara allt. <3

"
Min profilbild

HEJ HEJ HEJ